SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köylerde dörtnala gezinti

Bu haber 09 Mart 2021 - 8:59 'de eklendi.

Şehir hayatının keşmekeşinden kurtulmanın doğaya duyduğumuz özlemi biraz da olsa gidermenin zevkli bir yolu da binicilik. Özellikle bahar aylarında şöyle ata binip tıkır tıkır kırlarda gezmek gibisi yok

ÜLKEMİZDE binicilik sporu atalarımızdan gelen bir gelenek ve belki de genlerimizde varolan bu istek şehir hayatının keşmekeşinden kurtulmanın doğaya duyduğumuz özlemi biraz da olsa gidermenin zevkli bir yolu. Özellikle bahar aylarında, şöyle ata binip tıkır tıkır kırlarda gezmek gibisi yok.

AT SEVGİSİ İLK KURAL

“BİNİCİLİK sporunu yapmak isteyenler için ilk kural atları sevmek” diye konuşan Ali Yaman, “Attan ürken onunla diyalog kuramayan bir insanın bu sporu yapması neredeyse imkansız. Atınızı yavaşça vurarak okşamalı onunla konuşmalı zaman zaman da ona şeker vererek küçük jestler yapmalısınız. Ona ne kadar iyi davranırsanız, o da size o kadar uyum gösterecek ve sadık kalacaktır. At binmek uzaktan kolay gibi gözükse de işin aslı öyle değil. Kişinin yeteneği azmi ve çalışmasına göre iyi bir binici olmak 6 ay ile 5 yıl arasında süre gerektiriyor” dedi.

ATLAR BAKIM İSTER

ALİ Yaman, “Binicilik sporuna başlamak için 10-11 yaşları ideal, sağlığınız elverdiği sürece de at binebilir fiziksel olarak da bacak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. At sahibi olmaya karar verdiğinizde onu bir binicilik kulübüne bırakmalısınız. Çünkü atlar bakım isteyen son derece obur hayvanlar. Günde dört kilo yulaf yiyip 30-40 litre kadar su içip bazı dönemlerde kilolarca yumurta maydanoz havuç bal gibi yiyecekler de yerler” şeklinde konuştu.

‘ÖMRÜNDE ATA BİNMEYENLER BİR KERE İPİNDEN TUTSUN’

‘SPOR amacıyla sürekli ata biniyorum’ ve ‘vakit buldukça at üstündeyim’ diyen Yaman, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) ‘ömründe ata binmeyenler bir kere ipinden tutsun’ hadisini duyduğum günden bu yana ata biniyorum. O günden bugüne fırsat buldukça ata biniyorum” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.