SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köylerde artık internet kafeler açılmaya başlandı

Bu haber 01 Eylül 2022 - 1:13 'de eklendi.

30 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren mahalleler kanunuyla köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerde gençlere yönelik tesislerin bulunmaması gençlerin şehir merkezine gelmesine neden oluyor. Bu mahallelerde yaşayan genler, öğrenciler ilçe merkezine gelebilmek için hem belirli bir ücret hem de zaman kaybı yaşıyor. Bu bağlamda birçok köyde internet kafeler açılmaya başlandı.

KÖYDEKİ gençlerin ve öğrencilerin ilçe merkezine gelmemesi ve işlerini ilçede görebilmesi için köylere açılan bu işletmelere ilgi ise oldukça yüksek. Özellikle tatil nedeniyle vakitlerini burada geçiren çocuklar oynadıkları oyunlarla tatillerini geçiriyor.

SON zamanlarda köyler için ilçe merkezine gelmek hayli lüks. Kendi köylerinde her türlü eksikliklerini giderebilen vatandaşlar için bazı girişimciler sosyal alanlar da oluşturmaya başladı. Bu kapsamda hemen hemen her köye internet kafe açılırken, buradan öğrenciler ve gençler başta olmak üzere tüm köy sakinleri yararlanıyor.

İNTERNET ya da oyun oynayarak vakit geçiren kişinin 40 dakikası dolduğu vakitte bilgisayar kendiliğinden kapanıyor. Bu sistemle iş gücünden de tasarruf eden girişimcilere mahallelilerin ilgisi çok yoğun.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.