SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köy yaşlılara kalınca, kahvehane vardiyalı sisteme döndü!

Bu haber 07 Mart 2023 - 2:10 'de eklendi.

Torbalı’nın en uzak mahallelerinin arasında yer alan Düverlik’te bulunan tek kahvehane kışın kapalı duruyor. Nisan-Mayıs gibi ise hizmete tekrar açılıyor. Çoğu yaşlı olan mahalleli ise kahvehanenin kapalı olduğu dönemde evlerinde oturmak zorunda kalıyor.

İLÇE merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan Düverlik Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıl öncesine kadar 3 adet kahvehane vardı. Aradan geçen sürede genç nüfus çalışmak için şehirleri tercih edince, köylerde sadece orta yaş ve üstü kaldı. Durum böyle olunca da, kahvehanelerin sayısı ise bire kadar düştü.

‘BU DURMA ALIŞTIK’

KÖY meydanında yer alan kahvehane şimdilerde ise kapalı. Soğuk kış mevsiminde kimsenin gelmemesi ve boşuna yakıt elektrik gibi masraf olması nedeniyle açılmıyor. Nisan-Mayıs aylarında köy kahvehanesinin tekrar hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Muhtar Fahrettin Ünal, bu duruma alıştıklarını dile getirdi.

HERKES EVİNDE OTURUYOR VEYA KOMŞULARINA GİDİYOR

KÖYÜN 200 nüfusa sahip olduğunu ve bu nüfusun neredeyse yüzde 90’ının orta yaş ve üstü olduğunu aktaran Muhtar Ünal, ‘Gençler iş nedeniyle köyü terk edince buralar bize kaldı. Kış mevsiminde herkes evinde oturuyor veya komşularına gidiyor. Bu duruma alıştık artık’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.