SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köy nüfusları azalıyor, okullar bir bir kapanıyor

Bu haber 30 Mayıs 2023 - 0:39 'de eklendi.

Torbalı’nın Çakırbeyli Mahallesi’ndeki gibi birçok köyünde okul binaları atıl vaziyette duruyor. Azalan nüfus ile birlikte, yasalar gereği, sınıf mevcudu 10’un altına düşen okullar kapatılıyor.

YILLAR önce birleştirilmiş sınıfta eğitime devam eden Torbalı Çakırbeyli İlköğretim Okulu’nun kapatılmasına karar verilmiş ve bu köydeki öğrencilerin Yazıbaşı Mahallesindeki ilköğretim okullarına servis ile taşınması kararlaştırılmıştı. Köy nüfusunun azalmasıyla birlikte Torbalı’nın şimdiye kadar onun üzerinde köydeki ilköğretim okulları öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatıldı.

YASALAR, sınıftaki öğrenci sayısının 10’un altına düşmesi halinde köy okullarının kapatılıp taşımalı eğitime geçilmesini öngörüyor. Torbalı’nın köylerinde yaşanan ekonomik sorunlar ve beraberinde gelen göç en büyük darbelerden birini de eğitime vuruyor. Köylerde öğrenci sayısı 10 ve 10’un altına düşen okullar bir bir eğitime kapanırken, köylerde kalan az sayıdaki öğrencilerin birçoğu taşımalı eğitim kapsamında başka okullara taşınarak eğitim ve öğretimlerine devam ediyor.

KÖY okullarının kapanması ile boş kalan binalar köy tüzel kişiliğine verilirken, bu binaların birçoğu atıl vaziyette kaderine terk ediliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.