SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

KÖY EVLERİ BÜYÜK RAĞBET GÖRÜYOR

Bu haber 15 Mart 2024 - 17:36 'de eklendi.

Emlakçılar, köylerde son 3 yılda 300’ün üzerinde yeni ev inşa edildiğini açıklarken en çok Çamlıca, Dağtekke, Dağkızılca, Saipler, Bozköy, Arslanlar ve Çapak’ın rağbet gördüğünü kaydetti.

PEK çok çalışanın hayali, işini bırakıp şehir yaşantısından sıyrılarak hayalindeki köye ya da sahil kasabasına yerleşmektir. Ancak bunu yapmak o kadar kolay değil. Köylerdeki ev ve arazi fiyatları son yıllarda bazı köylerde yüzde 150 oranında arttı. Emlakçılar, köylerde son 2 yılda 250’nün üzerinde yeni ev inşa edildiğini açıklarken en çok Çamlıca, Dağtekke, Dağkızılca, Saipler, Bozköy, Arslanlar ve Çapak’ın rağbet gördüğünü kaydetti. Köylerde fiyatı 300 bin liraya ulasan villa bile var. İZBAN’ın gelmesiyle İzmir’e ulaşımın rahat olması, ev alıcılarına daha da cazip gelmiş durumda.

TAŞI tarağı toplayıp gidenler, genellikle büyük şehirdeki hızlı hayattan şikayetçi. Trafik ve bitmek bilmeyen mesai saatleri kaçıp gitme isteğinin en büyük iki sebebi. Kaçıp gitmeyi bir şekilde başaranlar; artık ailelerine daha çok zaman ayırabildikleri için mutlu olduklarını ifade ediyorlar. ‘Köye yerleşmek’ dendiğinde ise özellikle Ege köyleri ilk sırada yer alıyor.

İZMİR’DE genelde yerleşim yerlerinden uzakta olan köyler, kent yaşamını bırakıp köye yerleşmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Gayrimenkul satış uzmanları yaklaşık 15 yıldır süren köyden yer alma ve köye yerleşme alışkanlığının giderek arttığını, bunun da köylerdeki ev ve arazi fiyatlarının oldukça yüksek rakamlara çıkmasına neden olduğunu kaydetti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.