SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köy çocukları ‘Oyun Sandıklarını’ çok beğendi

Bu haber 21 Ocak 2021 - 23:38 'de eklendi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonu kapsamında, erken çocukluk eğitiminden faydalanmayan çocuk kalmaması için Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bir proje geliştirdi. Şimdilik pilot bölgelerde uygulanan bu proje, kırsal ve düşük yoğunluklu yerleşim bölgelerindeki çocuklar için esnek ve alternatif erken çocukluk eğitim modeli olarak yürütülmektedir. Projede erken çocuklukta erişilemeyen ailelerin kalmaması ve çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini en üst düzeye çıkarmak için hazırlanan “Benim Oyun Sandığım”dan çıkan materyaller ile çocuklar hem eğlenecek hem öğrenecekler.

ÖĞRETMENLER REHBERLİK EDECEK

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen projede öğretmenlerden kurulan komisyon periyodik olarak aileleri ve çocukları ziyaret ederek etkinlikler hakkında rehberlik yapacaklar. Milli Eğitim bakanlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen oyun sandıkları okul öncesi eğitime erişimi olmayan pilot bölgelerdeki çocuklara ulaştırıldı.

ÇOCUKLAR OYUN SANDIKLARINI KAYMAKAM İLE BERABER AÇTI

MİLLİ Eğitim bakanlığı erken çocukluk  daire başkanlığı tarafından 81 ilde pilot bölgelerde 10’un altında çocuk bulunan mahallelerde okul öncesine çocukların erişimini sağlamak için yürütülen proje ile Erken Çocukluk Daire Başkanı Tuncay Morkoç önderliğinde hayata geçirildi. Belirlenen çocuklara oyun sandıkları İlçe Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Şube Müdürü Abdülrezak Kaldan, Zeliha Ömer Gen Kızılay Anaokulu Müdürü Tarkan Arslan ve öğretmenler tarafından içerik hakkında bilgilendirme yapılarak teslim edildi. Yıl sonuna kadar öğretmenler eşliğinde çeşitli etkinlikler yapılarak proje tamamlanacaktır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.