SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kovid ile grip birbirine karıştı!

Bu haber 09 Aralık 2022 - 13:25 'de eklendi.

Grip, nezle, alerji ile corona virüs (Kovid-19)  benzer bulgulara yol açıyor ancak uzmanlar, yüksek ateş, kuru öksürük ve nefes darlığında mutlaka yeni tip corona virüs değerlendirmesi yapılması gerektiğini yineliyor.

KOVİD-19 salgınında mevsimsel grip vakaları rekor derecede azalmıştı. Bunda da günlük yaşamımızın parçası haline gelen maske, mesafe, hijyen hassasiyetinin etkisi büyük deniliyordu. Dolayısıyla yaklaşık iki yıldır koronayı konuşuyorduk ama gribi (influenza) neredeyse unutmuştuk. Şimdilerde ise patlayan bildiğimiz grip vakalarıyla tam tersi bir durum söz konusu.

KOVİD-19’UN mevsim olarak hala soğuk havanın hakim olduğu bir dönemde görüldüğüne işaret eden doktorlar, kış mevsiminde ateş, boğaz ağrısı, burunda tıkanıklık ve öksürük ile seyreden bir grup hastalık bulunduğunu hatırlattı.

BU tür üst solunum yolu hastalıklarının grip, nezle, alerji ve yeni tip corona virüsün birbiriyle karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan doktorlar, “Yüksek ateş, alerji dışında nezle, girip ve Kovid-19’da görülmektedir. Öksürük, grip ve alerjide, baş ve boğaz ağrısı ise nezle ve gripte sıklıkla görülmektedir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.