SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Tolga Turan yazdı… “Hadi boşanalım mı? Hayatım”

Bu haber 01 Nisan 2021 - 10:27 'de eklendi.

Ne kolay boşar olduk birbirimizi son yıllarda. Ne kolay artık evlenivermek, boşanıvermek. Birçok kişiden(ki bunlar görücü usulü ile değil, severek anlaşarak evlenmiş çiftler) duymuşuzdur.
“Ne yapalım, yürümedi ayrıldık. Ama kavgalı değiliz biz, anlaşarak boşandık, görüşüyoruz hala.”
Ne korkunç bir düşünce bu böyle. Ne demek anlaşarak ayrılmak ve hala görüşüyor olmak…
Yani artık anlaşarak evleniyor mümin hanım ve beyler ve anlaşarak ayrılıyorlar. Ne güzel bir çözüm. Her şey ne kolay.
İster istemez şöyle bir soru geliyor insanın aklına.”Acaba eskiden niye bu kadar sık boşanmıyordu çiftler, nasıl sabrediyorlardı birbirlerine?” Ve eskiden, küçük evlerde, kalabalık aileler yaşıyordu, şimdilerde evlerimiz genişledi fakat aileler küçüldü. Eskiden çocuklar evin neşe kaynağı olarak görülür, “Kadınların hayırlısı, dünyaya çok çocuk getirendir.” ve “Doğan rızkıyla gelir.” hadisleri dikkate alınarak, analar çok çocuk doğururdu. Şimdilerde bu da değişti. Artık çocuklar evin sorun kaynağı olarak görülüyor ve rızık endişesiyle daha az çocuk doğuruyor anneler. Ve yine de mutsuz çiftler, mutsuz yuvalar ve anlaşarak(!)ayrılıyor ebeveynler…
Sanırım çabuk eskitiyoruz birbirimizi ve ilişkilerimizi. Her gün sokakta yüzlerce insana gülümsüyoruz da, akşam olup evimize geldiğimizde, eşimize bir tebessümü çok görüyoruz. Tanıdık tanımadık herkese katlanıyoruz da, en değerli varlığımız, çocuklarımıza dayanamıyoruz. Ama kolayı var. Olmadı, boşanıyoruz.

Yeryüzünde bir boşanma gerçekleştiğinde arştaki tüm melekler titrermiş ve Âlemlerin Efendisi boşanma için, yüzünü ekşiterek “ne sevimsiz bir hadise” buyurmuşlardır.
Buna rağmen vara yoğa boşar olduk birbirimizi. Ama üzülmeyelim. Hiç boşuna sızlamasın melekler. Anlaşarak(!) boşanıyoruz artık biz.
Günümüzdeki rekor sayıdaki boşanmaların temellinde yatan etkenleri uzun bir liste halinde sayıp sıralayabiliriz ama ben sadece bir konuya dikkat çekmek istiyorum!

Anne baba ve büyüklerimizin onca yıldır tecrübelerine dayanarak bizler için yani görücü usulüyle seçtikleri eş adaylarını, burun bükerek siz ne anlarsınız deyip elimizin tersiyle itip AŞK evliligı ZIRVASINA kendimizi kaptırdığımızdan bu güne, basımıza gelmedik kalmadı.
Yani nikâh masasından boşanma duruşmalarına giden yolun AŞK evliliklerinden geçtiğini artik anlamanın zamanı geldi de geçiyor bile.
Görücü usulü diye küçümseyip AŞK evliliği zırvasına inanıp göklere çıkardığımız günden bu tarafa boşanma rekorları kırılmaya devam ediyor.
Beğenmediğimiz ve küçümsediğimiz GÖRÜCÜ USULÜ ile evlenen Anne babalarımız yâda dedelerimiz, ninelerimiz hala evliliklerinin kırkıncı, ellinci veya Altmışıncı yıl dönümlerini, altı ay bile sürmeyen AŞK evliliklerine, meydan okurcasına kutlamaya devam ediyorlar.

Çünkü Asil olan körler yâda kör olan Âşıkların seçtikleri eş adaylarının kusurlarını, günahlarını, uygunsuzluklarını, edepsizlik ve ahlaksızlıklarını gözlerine soksanız bile yinede göremedikleri için, yapılan evliliklerde cicim ayından hemen sonra bezende cicim ayinin bitmesini bile beklemeden boşanmak için soluğu mahkemede aldıklarını ne yazikki görüyoruz…
Ask evllilikleri: Truva ati gibi içi bomboş bir evliliktir. Tabiî ki istisnalar kaideyi bozmaz.
Artik nedenini siz duşunun…

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.