SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Tevfik Helvacı yazdı… “Temizlik”

Bu haber 10 Haziran 2022 - 7:23 'de eklendi.

Temizliğin, tabiatın özünde ve insanın fıtratında var olan bir ihtiyaç olduğu belirtilerek, “İnsana yakışan temiz, nezih, sade ve zarif olmaktır.”

Yüce dinimiz İslam, temizliği imanın vazgeçilmez bir gereği olarak görür. İnsanlarımız ne yazıkki sokakları ve caddeleri çöplük gibi kullanıyorlar mesire alanları otoparklar yeşil alanlar parklar ve daha bir çok yer çöplük gibi kullanılıyor. Herkes kendi evinin önünü süpürürse heryer temiz olur fakat insanlar başkalarının kullanım alanlarınada zarar veriyor çöp ile kalmıyor oyun parklarında kırılan oyuncaklar mesire alanlarında ve yeşil alanlarda oturma yerlerine  verilen hasarlar ve daha birçok şey toplumun kullandığı birşeye neden zarar verirlir ki ? Burdan anlaşılıyor ki gençlerimizin bir çoğu eğitimsiz ve başıboş aileler çocuklarına bunları öğretmiş olsaydı muhtemelen durum bu şekilde olmazdı.

Peygamberimiz s.a.v hadislerinde şöyle buyurmuştur : Allah’ın rahmeti, çocuklarının iyi işler yapmasına yardımcı olan anne ve babanın üzerine olsun!

İyi babaların çocuklarına bırakabileceği en büyük miras, servet değildir; güzel eğitim ve ahlâktır.

Allah’ın Rahmeti Ve Bereketi Üzerimize Olsun Hayırlı Cumalar…

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.