SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Tevfik Helvacı yazdı… “Kurban ile Kurbiyyet”

Bu haber 08 Temmuz 2022 - 5:04 'de eklendi.

Bayramlar, yardımlaşma ve paylaşmayla güzelleşir. Bayram sevincimizi artırmak için kurbanlarımızdan, akraba ve komşularımıza ikram edelim. Yoksul, yetim ve kimsesizlerle paylaşalım.

Yüce Rabbimizin şu tavsiyesine uymaya gayret gösterelim: “…Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlıkları belirlenen günlerde kesecekleri zaman üzerlerine Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” Bayramlar, kardeşlik ve muhabbet günleridir. Bu nadide günleri fırsat bilerek dargınlıkları ve küskünlükleri sonlandıralım.

Unutmayalım ki bir Müslüman’ın üç günden fazla, kardeşiyle küs durması helal değildir. Bayramlar aynı zamanda “sıla-i rahim” yani dost ve akraba ziyareti günleridir. Sevinç günlerimize hüzün gölgesi düşürmeyelim. Bu mübarek günlerin hakkını vermek için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirelim.

Özellikle, Arefe günü yani bugün sabah namazıyla başladığımız ve bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte sona erecek olan teşrik tekbirlerini unutmayalım.

Rabbim keseceğimiz kurbanları ve yardımlarımızı kabul eylesin. Bu mubarek kurban bayramını tüm İslam âlemine huzur ve bereket vesilesi kılsın. Alla’hın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun, hayırlı cumalar…

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.