SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Psikolog İlayda Adıgüzel yazdı… ‘Doğru partner nasıl seçilir?’

Bu haber 18 Şubat 2024 - 10:46 'de eklendi.

Hayat seçimlerden ibarettir. Yaşadığımız olumlu ve olumsuz sonuçların hepsinin yapmış olduğunuz seçimlerden kaynaklı olduğunu hiç düşündünüz mü? yoksa bunun adına kader mi dediniz? yapmış olduğumuz bazı seçimler tüm hayatınızı değiştirecektir. Bu seçimlerin en önemlisi ise partner seçimidir. Peki ya doğru partner seçimi nedir, nasıl olmalıdır sorusunu siz değerli okurlarımdan duyuyor gibiyim.

Öncelikle ‘’ doğru insan / partner ‘’ kavramının üzerinde durmak istiyorum. Senin için doğru olmayan kişi bir başkası için doğru olabilir ya da bir başkası için doğru olan partner senin hayatının en yanlış seçimi olabilir. Çünkü her ilişkinin dinamiği farklıdır sen aynı insan olsan da karşındaki insan aynı eski partnerin olmadığı için ilişkinin içerisinde de değişim zorunlu olacaktır.  Bu o insanın kötü veya iyi insan olduğunu gösteren ayırt edici bir özellik kesinlikle değildir.  Hayatımızda birçok role sahibizdir.  Kök ailemizde Ayşe ile alinin kızı, iş yerinde doktor hanım, sosyal hayatında müzisyen, yazar, özel hayatında eş , evinde çocuğuna karşı bir anne… tüm bu rollerin üstesinden başarıyla gelemeyebiliriz. İyi bir anne olmak iyi bir eş olacağın anlamına gelmez. Herkesin doğru partner arayışında kriterleri farklıdır bazıları dış görünüşe, ekonomik düzeye önem verirken bazıları da ailesine kariyerine, karakterine bakarlar. Peki ya sizin kriterleriniz nasıl?

Kendiniz için en doğru partneri seçerken önemli olan şu soruları sorun;

İletişim kurabiliyor musunuz ?

Birlikte olacağınız insan kolayca konuşabileceğiniz bir insan olmalı çünkü iyi iletişim mutlu bir birlikteliğin anahtarıdır. . Onun yanındayken beni yanlış anlar mı ya da konuşacak konu bulamıyorum gibi düşüncelerin içerisinde boğuluyorsanız partnerinizin sizin için doğru biri olup olmadığını yeniden gözden geçirmenizi öneririm.

Benzer ilgi alanlarınız var mı veya yeni deneyimlere açık mı ?

İlişkilerde çiftlerin benzer ilgi alanlarının olması çiftler arasındaki uyumun oluşması açısından önemlidir. Örneğin benzer müzikler dinlemekten hoşlanıyorsanız hafta sonlarınızda konserlere giderek ilişkinin dinamiğini canlı tutabilirsiniz. Benzer ilgi alanlarınız yoksa da üzülmeyin. Eğer siz ve partneriniz yeni deneyimlere açıksa ortak ilgi alanlarınızı bulmak ve beraber yapacağınız hobiler edinmek zor olmayacaktır.

Hayat standartlarınız uyuşuyor mu ?

Bu maddede anlatacağım şeyler belki bazılarınız tarafından tepkiyle karşılanacak olsa da yazdığım birçok maddenin yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda ulaşmış olduğum veriler olduğunun altını çizmek isterim. Kendiniz için en doğru olan partneri seçerken kendinizin, ailenizin ve içerisinde bulunduğunuz kesimin standartlarını ve beklentilerini göz önünde bulundurmak zorundasınız. Çiftler birbirleriyle benzer hayat standartlarına sahip olmadıklarında bir süre sonra çeşitli uyumsuzluklar ortaya çıkacaktır.

Birbirinize saygı gösteriyor musunuz ?

Karşınızdaki partner her ne olursa olsun hayalerinize saygı gösteriyor ve ortak oluyorsa, kariyer planlamanızda hedeflerinize dair sizi küçümsemek yerine cesaretlendiriyorsa, karakterinize, fiziksel özelliklerinize saygı duyuyor yapıcı olmayan eleştirilerde bulunuyorsa doğru partneri bulmuş olabilirsiniz demektir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.