SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Necati Dülger yazdı… “Torbalı siyaseti ‘değer’leniyor!”

Bu haber 07 Kasım 2023 - 7:56 'de eklendi.

Torbalı Belediyesinde başarılı bürokratlar olduğunu ve bu ilçenin ithal yöneticilere ihtiyacı olmadığını bağrında yetişmiş pırıl pırıl genç ve dinamik  bürokratların oldugunu her zaman söyler, dile getiririm. Yerel yönetimlerde ordan burdan taşima yabancı bürokratların hatta ve hatta prof. akademisyen düzeyinde yöneticilerin hiç bir faydasını görmediğimiz gibi zararlarını da bir çok kez ilçe siyaseti içerisinde karmaşa, tezatlık ve  kutuplaşmalara sebebiyet verdiğini de hatırlatayım. Bunu en iyi ilçedeki Cumhuriyet Halk Partililer bilirler. Büyük şehirler harici yerel yönetimlerde  üst düzey yöneticilerden danışmanlık hizmetleri alınmasının  daha doğru olacağını hele ki ilçeye dışarıdan bir atama ile gelen bütokratın hem belediyedeki dengeleri hem de parti içinde  homurdanmalara sebebiyet vereceğini düşünenlerdenim. Önceki dönem Akparti Belediyeciliği zamanında Belediye Başkan Yardımcığı görevinde bulunan ve yönetim değişikliği sonrası işçi kıyımları ile birlikte, geride kalan bürokrat ve memurlara da ciddi bir baskı oluşturulmuştu.. Bu baskılardan geçmiş dönem tüm bürokratlar nasibini almıştı. Bu bürokratlardan biride sayın Yunus Değer’dir. Sürgünlere, baskılara epey maruz kaldığına çok kez şahit oldum.  İstifa ettiğini duyunca Yunus başkanı arayıp haberin doğruluğunu sorduğumda evet haber doğru teyidini aldım. Yoksa yine mobing mi var? başkan dediğimde aksine bilgi ve birikimlerimden faydalanmak istediklerini beyan ediyorlar cevabını aldım. Siyasetin ateşten bir gömlek olduğunu ben söylemeden hemen o bana “Siyaset ateşten bir gömlektir biz millet için bu gömleği üzerimizde taşımaya hazırız” demesi haberi tam doğruladı. Sorumluluktan hiç kaçmayan bir yapıya sahip olduğunu ve görevini tam liyakat ile gerçekleştirdiğini de iyi bilirim. Zira 5 yıl onunla çalışma fırsatımız olmuştu. 2. adam olarak görev yapsa da evine gece saat 3-4 te gittiğine de çok tanık oldum. Konuyu siyasete getirip peki Akparti Belediye Başkan Aday Adaylığımı dedim orada ucu açık bir cevap aldım. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklamayı yapacağını söyledi. Çıktığı bu zor ve meşakatli yolda kendisine başarilar diliyorum.

Eeee siyaset kazanı kaynıyor hareketli, meşakkatli, yorucu bir dört ay  var önümüzde. Kum saatinin kumları dökülmeye başladı. Hazne dolmadan bakalım ilçede daha ne gelişmeler yaşanacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.