SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Necati Dülger yazdı… “Tanju Özcan İstisna!”

Bu haber 05 Mayıs 2024 - 10:04 'de eklendi.

İzmir’in güçlü kalemi Sayın Hasan Tahsin Kocabaş ağabey 20 yıl önce İzmir Tv de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptığı bir sohbetini yayınlamış. Gönderilen mektup ise  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e olmuş. İzmir siyaset arşivi ile ilgilenenler gazeteci büyüğümüz Hasan Tahsin Kocabaş’ın YouTube kanalında ve sosyal medya hesaplarında video içeriği görebilir.

İzmir’in çiçeği burnunda CHP’li belediye başkanlarından da videoda ki “Yoğurt ve yiğit”  söylemleri için tepki gelmiş. Belli ki yeni talebelerin eskiye dair hiç bir söylem ve görsele  tahammülleri yok.

Onlar ellerinde sihirli değnek olduğunu sana dursunlar. Yeni dönemde genel merkezin güçlü ellerini enselerinde hissedecekler.

Bende hiçbirşeyin eskisi olmadığını ve özellikle 20 yılda belediyecilik hizmetlerinin çağ atladığını, göbekli, fötürlü başkanlık sisteminin sona erdiğini ve rekabetin hizmet yarışında en zirvesinde olduğunu düşünenlerden olduğumu ifade etmek isterim.

Daha dün seçilen yeni CHP’li Giresun Belediye Başkanı çöp arabasıyla, çöpçü kıyafeti giyip bir gün çalışıp bunuda sosyal medya hesapları üzerinden  servis etti.

Yerel yönetimlerde her ustanın yoğurt yeme dönemi çoktan kapandı. Artık genel merkezlerine biat etmeyen, dili uzun, bildiğini okuyan belediye başkanlarının ömrünün de çok uzun olmadığını net bir şekilde görüyoruz…

Şöyle ki….

ilk döneminde kim olsa kazanılacak CHP’nin kalesi İzmir’de harcanan Tunç Soyer örneğiyle bunuda ispat edebilirim. Yerel siyasetten uzaklaşıp genel siyaset ile  fazlaca uğraşmanın ve ön plana çıkmanın bedeli fatura edildi. Belkide uluslararası kredi kurumlarıyla olan yakın temas dengeleri birilerinin işine gelmemişte olabilir.

Her ne kadar dili uzun, bildiğini okuyan başkanlar afaroz edilse de, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı istisna olarak bir kenara alacağım. Bu seçim CHP’nin hiç bir yerde kaybetmeye tahammülünün olmamasından örtbas edilen o garip başkaldırıda CHP Genel Merkezi önünde, CHP Genel Başkanına  koltuk fırlatma olayının üstü şipşak kapatıldı.

Uzun lafın kısası……

Siyaset eski siyaset değil…

Ustalar ise genel merkezlerde….

Yoğurdun ne şekil yenileceğini ise en iyi onlar biliyor vesselam…

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.