SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Avukat Sibel Özçelik Kazan yazdı… “Yaralamalı Trafik Kazası Tazminat Davası”

Bu haber 12 Şubat 2024 - 23:03 'de eklendi.

Yaralamalı trafik kazası tazminat davaları, sürücülerin veya yolculuk yapanların kazada yaralanması sonucu oluşan ekonomik veya fiziksel zararlar için talep edilen bir tazminat türüdür. Bu tür davalar kaza sonucu oluşan sağlık harcamaları, gelir kaybı, hizmet kaybı, bedensel hasar gibi zararları kapsamaktadır. Ayrıca kaza sonucu oluşan fiziksel zararlar veya travma sonucu oluşan psikolojik sorunlar için de tazminat talep edilebilir.

Trafik kazası nedeniyle tazminat davası açmak için öncelikle kaza sonucu oluşan zararların kanıtlanması gerekmektedir. Bu nedenle kaza sonrasında hukuk danışmanlarından veya uzman trafik avukatlarından yardım almak dava sürecinde çok önemlidir.

Kaza sonrasında yapılması gereken önlemler arasında kaza yerini ve yaralanmaları fotoğraflamak veya video kaydı yapmak, yaralanmalar için doktor raporu almak, kaza sonrasında oluşan ekonomik zararların ya da faturaların belgelerini saklamak gibi önlemler almak önemlidir. Bu evrakların saklanması dava sürecinde zararların kanıtlanması açısından önem arz etmektedir. Sürücünün kaza sonucu oluşan zararlardan tamamen veya kısmen sorumlu olduğu kanıtlandığında tazminat talep edilebilir.

TRAFİK KAZASI NEDENİYLE KİMLER TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİR?

Trafik kazası nedeniyle mağdurun kendisi kaza sonucu oluşan zararlar için sorumlu olan kişi veya kurumlara tazminat davası açabilir. Bu nedenle kaza sonucu yaralanan sürücü, yolcu veya yaya gibi kişiler trafik kazası nedeniyle tazminat davası açabilir. Bu durumda ilgili kurumlar veya şirketler de dava açabilir.

Trafik kazası nedeniyle tazminat davası açmak isteyen kişilerin öncelikle kaza sonucu oluşan zararların kanıtlaması gerekmektedir. Bu nedenle olası hak kaybının önüne geçebilmek amacıyla kaza sonrasında hukuk danışmanlarından veya uzman trafik avukatlarından yardım almak önem arz etmektedir. Sonuç olarak trafik kazası nedeniyle tazminat davaları kaza sonucu yaralanan sürücü, yolcu veya yaya gibi kişiler, ayrıca zarara uğrayan ilgili kurumlar veya şirketler tarafından açılabilir.

TRAFİK KAZASI NEDENİYLE MADDİ TAZMİNAT DAVALARI KİMLERE KARŞI AÇILABİLİR?

Trafik kazası nedeniyle maddi tazminat davaları kaza sonucu oluşan ekonomik zararlar için sorumlu olan kişi veya kurumlardan talep edilir. Bu nedenle trafik kazası nedeniyle maddi tazminat davası kaza sonucu sorumlu olan sürücüye, aracın sahibine, aracın işletmecisine veya sigorta şirketine karşı açılabilir. Sürücünün kaza sonucu oluşan zararlardan tamamen veya kısmen sorumlu olduğu kanıtlandığında tazminat talep edilebilir.

Trafik kazası nedeniyle maddi tazminat davası açmak isteyen kişilerin öncelikle kaza sonucu oluşan ekonomik zararlarını kanıtlaması gerekmektedir. Kaza sonrasında oluşan ekonomik zararların belgelerini saklamak da yine dava sürecinde zararların kanıtlanması açısından önem arz etmektedir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.