SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Avukat Sibel Özçelik Kazan yazdı… İşten kendi isteğiyle ayrılan işçi ihbar tazminatı talep edebilir mi?

Bu haber 09 Mart 2024 - 1:37 'de eklendi.

İşçi sözleşmesini haklı bir sebebin varlığı neticesinde feshetmiş ise kendisi ihbar tazminatı ödeme durumunda olmayacağı gibi işverene yönelik bir ihbar tazminatı talebinde de bulunamaz.

Ancak, işçi sözleşmesini haklı bir sebebe dayanmadan feshetmiş ise ve de Kanun’da öngörülen süreler dahilinde istifa edeceğine yönelik bir bildirimde bulunmamış ise işverene ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğüyle karşı karşıya kalacaktır.

İŞTEN KENDİ İSTEĞİYLE AYRILAN İŞÇİNİN DİĞER HAKLARI NELERDİR ?

1) Yeni İş Arama İzni Hakkı

Bildirimli sözleşme feshinin varlığı halinde, işveren tarafından işçinin işi bırakacağı tarihe kadar günde 2 saatten az olmamak koşulu ile yeni iş aramak için izin hakkı verilmesi gerekmektedir. İşçi dilerse bu hakkını, izin saatlerini birleştirerek toplu olarak da kullanabilecektir.

2) İşsizlik Maaşı

Öncelikle belirtimek gerekir ki, işçi haklı bir sebebe dayanmadan sözleşmesini feshettiği takdirde işsizlik maaşı söz konusu olamayacaktır.

Ancak söz konusu haklı sebeplerden birine dayanarak sözleşme feshinde bulunulduğu zaman işsizlik maaşı bağlanabilmektedir.

Ek Olarak;İşçinin, eğer var ise; fazla çalışma, ulusal bayram, hafta tatili ve resmi tatillerdeki alacakları, kullanmadığı yıllık izin ücretleri ve ödenmeyen ücretleri haklı bir sebebin varlığı aranmaksızın işçi tarafından talep edilebilecektir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.