SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Avukat Sibel Özçelik Kazan yazdı… “Cebinizden dolandırılmayın!”

Bu haber 10 Ocak 2024 - 0:34 'de eklendi.

Cep telefonu dolandırıcılıklarından kaçınmak, özellikle de dolandırıcılar insanları kandırmak için sürekli yeni yöntemler bulduklarından artık dijital hayatlarımızın bir parçası oldu. Fakat bazı dolandırıcılıklar her zaman kolay fark edilemeyebiliyor, bu nedenle yeni dolandırıcılık yöntemlerinden haberdar olmak ve bunları tespit etmeyi öğrenmek çok önemli.

Özellikle Son zamanlarda vatandaşları çok korkutan ciddi dolandırıcılık vakaları söz konusudur. Dikkat edilmesi gereken dolandırıcılık isteklerinden bazıları şunlardır:

*Özellikle nakit olarak veya bazen de bir hediye kartıyla para ödemek. Bu şekilde yapılan ödemelerde para iadesi almak zordur.

*Banka hesabı numarası, sosyal güvenlik numarası veya çevrimiçi oturum açma bilgisi gibi bilgileri vermek.

*Bir hesapta oturum açmak veya daha fazla bilgi almak için bir bağlantı aracılığıyla bir web sitesine gitmek.

*Antivirüs uygulaması gibi bir uygulama veya dosya indirmek.

*Kargonuz geldi , fakat almadığınız için …. TL ödeme yapmak zorundasınız “ korkusuyla ödeme yapmak

*“İnternet sitesinde üye olduğunuz oyunlardan aldığınız satın alımlardan dolayı …. TL borcunuz bulunmaktadır.” Endişesiyle ödeme yapmak

*“… isimli mağazalardan hediye çeki kazandınız, linke tıklayınız” gibi merak uyandırdığı için gelen bağlantıya tıklamak

*“Bir sitede çıplak fotoğraflarınız dolaşıyor. Acil linke tıklayarak görebilirsin.” Korku ve merakla linke girmek

Ve daha bunun gibi çok konuda vakalar bulunmaktadır. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olmayan vatandaşlarımız bu linklere tıklayarak hak kaybına uğramaktadır.

Daha bilinçli olarak bu tür bu tür oyunlara düşülmemelidir.  Hak kaybına uğradıklarını anladıkları zaman bir bilirkişi ya da avukat vasıtasıyla haklarını korumalıdırlar

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.