SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Avukat Sibel Özçelik Kazan yazdı… “Boşanma davasından doğan haklarınızı bilin!”

Bu haber 16 Ocak 2024 - 1:24 'de eklendi.

Maddi ve manevi tazminat talebi… Bu haftanın ilk konusu Türkiye’de son yıllarda artan boşanma davasından doğan haklarınız olsun. Alt başlık olarak ise günümüzde çoğu kişinin halen yeterince bilgi sahibi olmadığı maddi ve manevi tazminattan bahsedelim.

Boşanma nedeniyle mevcut veya beklenen menfaatleri zedelenen eş, kusursuz veya daha az kusurlu olması koşuluyla zarara uğraması halinde kusurlu taraftan uygun bir maddî tazminat isteyebilir. Tarafların yaşları, evlilik süreleri, ekonomik ve sosyal durumları, çalışma hayatları, fiziksel ve bedensel sağlık durumları tazminat miktarını belirlerken ölçüt sayılır.

Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevî tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir. (TMK.m.174

Dipnot olarak belirtmek isterim ki; bir boşanma davasında tüm kusur tek kişiye yüklenemez, bazen iki taraf da kusurlu olabileceği gibi bir tarafın kusur oranı diğer tarafa göre daha az ya da fazla  olabilir. Bu durumda  hukuk sistemi diğerine göre daha az kusurlu kişi lehine maddi ve manevi tazminata hükmeder.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.