SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarı Mehmet Ergün yazdı… “Mektup”

Bu haber 09 Aralık 2023 - 1:59 'de eklendi.

Torbalı Basın Birliği yazarlarından Mehmet Ergün “Mektup” başlıklı bir yazı kaleme aldı…

Dostum Kostas,

Evvela selam eder büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim. Bizleri soracak olursan hamdolsun iyiyiz.

Yanni bacım nasıl, iyi mi? Çocuklar karnelerini aldı mı? Notları nasıl? Burada havalar bir iyi bir kötü, bazen sel-fırtına, bazen günlük güneşlik.

Sevgili Kostas son mektubuna cevap yazamadım, malum bizim reis; “benim için artık Micsotakis yok” deyince bende seninle olan sıcak dostluğumu soğuk buzdolabına koymak durumunda kaldım. Hoş dolapta yer kalmadı ama bir boşluğa sıkıştırdım işte.

Neyse, reisimiz o şirin memleketinizi ziyaret edip yok saydığı reisinizin elini sıkınca bende bir koşu buzdolabının kapağına asıldım ve bu geciken mektubu yazıyorum.

Sevgili Kostas, mektubunda Yanni bacımın her gece korku içerisinde pencere önünde ağladığını, çocukların saçlarını okşayıp sarıldığını, “bir gece ansızın gelirlerse ne yaparız?” dediğini yazmıştın. Deliye bak size hiç kıyar mıyım, biz dostuz, komşuyuz.  Biz öyle arada bir “bir gece ansızın gelebiliriz” deriz. Kostam korkma, hem bak içinde ucu açık bir zaman aralığı var…

Bir gece…

Takma kafana…

Belki içinden buna ne gerek vardı gibisinden safça bir soru gelip geçmiştir. Haklısın biladerim

haklısın da, sen bizim son yıllardaki siyaset yoğurdunu nasıl yediğimizi bilmiyorsun. Bizde işler sizin oralardaki gibi yürümüyor.

Anlatayım da dinle: “Bir gece ansızın gelebilirim” ihtiyacı iki önemli nedenden doğuyor; ya eli kulağında bir seçim kapıdadır, ya da anketler iktidar birleşenlerinin oy oranlarının birkaç puan aşağıya doğru sallandığını yakalamıştır. İşte bu iki “beka” sorununun herhangi birinin ortaya çıktığı durumlarda o güzelim şarkının ilk satırı acilen devreye alınır. Sizin ki de sanırım öyle bir döneme denk gelmiştir…

Ve de mutlaka başarıyla sonuçlanmıştır. Daha ben bugüne kadar bu konuda isabetsizliğe düşüldüğünü görmedim.

Her ne kadar yakın zamanda bizim Şehr-i Eminler ve o emin kişilerle birlikte emin belediye meclis üyelerinin seçimi olsa da, senin artık endişelenmene gerek yok. İşin içerisine 10 milyar dolarlık diş ticaret hacmi girdi ki; işi tümüyle hal olmuş say, kafanı yorma. Yerel seçimler için elimizde şimdilik Ey İsrail var, o da bize seçimleri haydi haydi çıkartır. Bir sonraki seçim ta 2028 de, hele bir o gün gelsin bakarız. Kimseyi bulamazsak elimizin altında kıdemli joker düşman Amerika var.

Gerçi mesafe biraz uzak ama…

Olsun…

Yakın zamanda kapıda vizemi alıp seni görmeye geleceğim, dostun, kardeşin…

Mehmet ERGÜN

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
NACİ daştan9 Aralık 2023 / 18:44Cevapla

Kalemine kuvvet yazın çok güzeldi.Tüm dünya insanları kardeş olmalı.