SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarı Mehmet Ergin Yazdı… “Ceride”

Bu haber 09 Eylül 2023 - 11:59 'de eklendi.

“İfade” de ceride gibi Arapça. Burada kelimelerin köklerini, gelmişlerini ve geçirdikleri evreleri anlatmak istemem, benim işim de değil doğrusu. Yazı yazmak aslında “meram” sergilemektir, anlatmak ve anlaşılır olmaktır.

Kağıt ve mürekkepten oluşan o sihirli meta tüm gençliğimizi ve giderek tüm ömrümüzü ağınıngücünden emin olan örümceğin uzun kollarıyla sarıp kıpırdayamaz hale getirince, bir kere değil hergün parça parça ölmeye başladık. Gazetecilik yavaş ölümlerin meslek olarak tescil edilmiş adıdır.“Baba Tahir’den” beri gazeteciliğini kapıları açan birer maymuncuk gibi kullananları bir kenarabırakırsak, bu yavaş ölümleri seçen ve doğru’ların peşinde inatla koşturan çok değerli ceride tayfasıvar. Ölüm süremizin uzamasında belki o nur yüzlü muhteremlerin katkısı olabilir.

Rahmetli “Bekir Coşkun” yazılarını “Onuncu Köy” şemsiyesinin altında yazardı… Dokuzundan da kovulan tek gazeteci o değildi… *“Sen kaç köyden kovuldun?” diye sorabilirsiniz.

Ben şanslıyım, artık çok fazla köy kalmadı, mevcutları mahalle yaptık, siz sağ ben selamet. Mahalleden kovulmak köyden kovulmaktan daha zor. Her şeyden önce bakkalda borç kaydımız var, nereye gidiyorsun?*

Köyü bir günde mahalle yaparsınız da köylüyü bir anda mahalleli yapamazsınız. Onların değiştirmekte zorlandıkları bir yığın alışkanlıkları ve direnç noktaları var, aşmak çok güç. Bir “İzsu” tarife kamburu var ki; bundan sonra ki ceridelerde uzun uzun anlatmaya çalışacağım. Siyaset ağalarının; “önlerine ne sürersek yerler” rahatlığı korkarım son sürümleri olacak.

Mehmet ERGÜN

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.