SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarı Feyzullah Turan yazdı… “Yerel Seçimlere Doğru”

Bu haber 27 Kasım 2023 - 0:07 'de eklendi.

Torbalı Basın Birliği yazarlarından Feyzullah Turan “Yerel Seçimlere Doğru” başlıklı bir yazı kaleme aldı…

Çocukluğumuzda büyüklerimizden duyardık;

“Dedikodu eden ölü eti çiğner” derlerdi. İnsan ölü eti çiğneyenlerden olmamalıdır.

“Bazı insanlar vardır kendi Kıç..da’ki  özdöveri görmez elin gözünde saman çöpü arar” derlerdi. İnsan saman çöpü arayanlardan olmamalıdır.

“İt ürür kervan yürür” derlerdi. İnsan üren’lerden olmamalıdır.

“İlahi adalet mutlaka tecelli eder” derlerdi. İnsan inanmalı, İnkârcılardan olmamalıdır. İnsan İnsana semer değil, sevgili, Yar, yaren ve  dost olmalıdır.

55 Yıl önce başlayan fikri mücadelemizin yollarında yürürken, yolumuzdan sapmamayı, yola çıktıklarımızı satmamayı, saflarımızı bozmamayı, korku ve komplekslerimizin, lüksümüz olmaması gerektiğini, fikrimizi ve sahip olduğumuz makamlarımızı çıkarlarımız için kullanmamamızı, yolumuza ve yüreğimize hiç kimsenin operasyon yapmasına izin vermememiz öğretildi.

“Güneşin Balçıkla sıvandığı görülmemiştir”

Kasım 2023’e geldiğimizde bu günlerde, bazıları tarafından beğenilmesekde, 55 Yıldır çıktığımız yolumuzu ve yüklendiğimiz misyonumuzu korumaya çalışıyoruz.

Gelecek nesillerimize iyi bir miras bırakabilmek için mücadele ediyoruz.

Demokrasimizin vazgeçilmez kurumları olan Siyasi partilerin, 2024 Yılındaki Yerel seçimler için çok ciddi çalışma yapacakları, kendilerini halka anlatacakları günleri bekliyoruz.

İlçemizdeki 30 Yıllık siyasi tecrübelerimle, mevcut siyasi partilerin neler yapacağı ve nasıl bir çalışma içine girecekleri konusundaki düşüncelerimi değerli okurlarımla paylaşmayı uygun gördüm. Siyasi konjonktüre göre zaman zaman da paylaşmaya devam edeceğim.

İlçemizde şimdilik görünen,

Cumhur ittifakının dışında bir ittifakının olmadığıdır.

Ancak, benim öngörüm, partiler adaylarını belirledikten sonra, adayların İlçe halkımızdaki karşılıklarına göre, bazı görüşmelerin olacağı ve yeni seçim ittifaklarının olabileceğidir.

Şu anda, Siyasi Partilerin, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için ne yapacakları konusunda bir bilgi sahibi değilim. Ancak, son günlerde adaylık çıkışlarını ve tartışmalarını gördükten sonra benim öngörüm, bazı arkadaşlarımız dışında, İlkeli davranışlar sergileneceği konusunda iyimser olamıyorum, inşaAllah yanılırım da hepsinden ayrı ayrı özür dilerim.Tabi, İlçemezdeki siyasi partiler, Öncelikle Genel Merkezlerinin politikaları doğrultusunda siyasi çalışma yapacakları da bilinen bir gerçektir.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ,

Genel Merkezin (Genel Başkan Sayın Erdoğan’ın) istekleri doğrultusunda, İl ve İlçelerde seçim çalışması yapacağını,

İki kutuplu dünyanın ortaya çıkardığı konjonktüre göre gardını alacağını, 21 Yıllık siyasi ve iktidar olma tecrübeleri ile ülke siyasetine yön vermek için çaba göstereceklerini, Aday Adaylarından hangisi aday olarak gösterilse gösterilsin, sonuç olarak hepsi bir yere yumruk vuracağın öngörüyorum.    Ancak, önceki seçimlerden çok farklı olarak zor bir sürecin onları beklediğini düşünüyorum. Yerel seçimler için MHP’nin tam desteğini teşkilat olarak almış olsa bile,

Milliyetçi Hareket Partisi seçmen çoğunluğunun, Cumhur ittifakı adayının kimliğine  göre hareket edeceğini tahmin ediyorum.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ,

2024 Yerel Seçimlerinin hazırlıklarında,

CHP’nin kendi içerisinden, parti içinde üç beş ayrı gücü bir arada tutabilecek, merhum İsmail UYGUR gibi güçlü bir siyasi figür bulunmadığı bu günden kendini göstermektedir.  Ayrıca geçen yerel seçimlerde olduğu gibi bir İYİ parti desteğinin olmayacağı da aşikardır. CHP’de bugünkü esinti, aday belli olduktan sonra fırtınaya dönüşeceği ve seçim sonuna kadar çok çatıları devireceğini ngörüyorum…

Belki, Sayın Övünç DEMİR aday gösterilirse fırtınaların önüne geçebilir diye de bir düşünceye sahibim.

İyi partinin Seçime girmesi, Ak Partinin de halkımızda karşılığı olan bir kardeşimizin aday gösterilmesi durumunda, CHP’nin seçimi kaybedebileceğini öngörüyorum.

Bugün, iki partinin dışında kalan,diğer partilerden gelecek yazılarımda bahsetmek istiyorum. Bu partilerin ne yapacaklarını önümüzdeki günlerde,görüp değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

Net bildiğim bir gerçek var, İlçemiz halkımızın, partilerin çıkar işbirliklerine sıcak bakmadığı, bu birlikteliklerde, nefsi davranışların partilere zarar verdiği, küskünlüklerin, parti değiştirmelerin, kulislerin ve hiziplerin çoğaldığı, İlçemize siyasetin içinde çok iyi hizmetler yapabilecek isimlerin yıpratıldığı ve muhalefetin yeterince yapılamadığı görülmektedir.

En güzeli, misyonları aynı fikir birliği içinde olan Vizyon sahibi kişilerin bir çatı altında birleşmelerinin, siyasette kaliteyi ve rekabeti çok daha artıracağı görüşündeyim.

Bu günden yola çıkan ve çıkacak tüm aday adayı kardeşlerime başarılar diliyorum.

ESEN KALINIZ

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.