SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarı Feyzullah Turan yazdı… “Kendinizi heba etmeyin”

Bu haber 18 Aralık 2023 - 0:21 'de eklendi.

Torbalı Basın Birliği yazarlarından Feyzullah Turan “Kendinizi heba etmeyin” başlıklı bir yazı kaleme aldı…

İdealist, Vatansever, Halkı için her türlü fedakarlığı yapmaya inanmış, değişik partilerden, Torbalı Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği aday adayı olarak dosyalarını vermiş değerli kardeşlerim.

Gelin sizlerle bir söyleşi yapalım, bildiklerimizi paylaşalım, bilmediklerimizi öğrenelim ve kendimizi bir tartıya koyalım…

Ben aslında, bu söyleşiyi yapmayı kendime bir görev ve mecburiyet olarak gördüğümü belirtmek isterim.

Öncelikle,

Anadolu, vazgeçemeyeceğimiz vatan toprağı,

Millet, Anadoluda, birlikte kurmuş olduğumuz toplumsal yapı,

Devlet, Önceliği vatanı ve Milleti koruma, görevini üstlenmiş, Türkiye Cumhuriyeti,

Halk, Milleti oluşturan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, şerefli vatandaşları,

Olduğu, gerçeğinin bilinciyle, halka hizmet aşkıyla siyasetin içinde olmalısınız.1000 yıldır “Nizamı Alem” ideali ve Alperenlik ruhunda bütünleşmiş Türk Boyları ile kadim Anadolu halkının, Kurtuluş Savaşında, Misaki Milli sınırları içinde bütünleşerek, 100 yıldır, Cumhuriyetimizle birlikte, yaşam kültürünü oluşturmayı, eksikliklere rağmen büyük ölçüde başarmıştır.

Sizler, 2024 Yerel seçimlerine, Sağda olun, solda olun, Mezhebiniz ve Meşrebiniz ne olursa olsun hapinizin ortak hedefiniz, Cumhuriyetin geleceği, Vatanın bütünlüğü, Milletin birliği ve Torbalı Halkının esenliği olmalıdır. Bu ideal içinde, Torbalımıza hizmet etmek istiyorsanız, birbirinize tahammül ederek, hoş görü içinde çalışmayı, siyaset yapmayı ve yaşamayı kendiniz için öncelikli görev bilmelisiniz.

Maalesef, 100 yıldır çok şeyler başarmamıza rağmen, son 40 yıldır, girdiğimiz  cehaletin ve garabetin içinden bir türlü çıkmayı başaramıyoruz. Sizler bu gerçekleri görerek halkımızın hizmetine odaklanmalısınız.

40 Yıldır toplumun yozlaşması süreklilik kazanmış, bırakın toplumun bütününde, aynı ideale ve Ülkü’ye hizmet eden kardeşlerimizin bile aralarında ayrışma yaşanmış ve birbirlerine çekinceli olarak bakmaktadırlar.

Sosyal medyada ve yaşadığımız ilçede (Torbalımızda) bunun maalesef çok örneklerini görüyor ve yaşıyoruz.

Sizler bu yozlaşmayı da dikkate almalısınız.

 

Birbirimizi, ya sırtımızda taşıyoruz, yada ayağımızın altında çiğniyoruz.

Birlikte yürümeyi  başaramıyoruz…

İnşaAllah! Sizler başarırsınız.

Yıllardır,

Aynı hedef için saf tutmuş kardeşlerimizin, ideallerini ve ortak vazgeçilmez değerlerini siyasi çıkar ve eylemlerine kurban ettiklerini üzüntü ile gördük ve izledik.

Uzun yıllardır yaşadığım İlçemizde, halkımızın çoğunluğunu birebir tanıyorum. Zaaflarını, güçlü yönlerini, çalışmalarını ve dünyaya bakışlarını biliyorum. Aday Adayları olarak sizleride tanıyor ve çok daha iyi tanımaya çalışıyorum.

Fazlalıklarınızın olduğu gibi çok da eksikliklerinizin olduğunu görüyorüyorum.

Az veya çok, bilgili ve bilgisiz her kim olursa olsun, yüreğinde vatan, Millet sevgisi ve Halka hizmet aşkını taşıyorsa, o kardeşlerimizin sözlerine ve eylemlerine kırıcı sözlerle ve davranışlarla yaklaşmanız/yaklaşmamız doğru olmamalıdır.

Medeni cesaret örneği gösterip, yerel seçimler için adaylık sürecinizde, sizleri yürekten kutluyor, başarılar diliyorum.

Siyasi makam ve koltuk saiki ile sizlere karşı çıkmak, sizlerden şüphe etmek, bizler için asla doğru bir tavır değildir. Birliğimiz, beraberliğimiz için sizlere daha çok destek olup teşvik etmek bizler için en doğru davranış olacaktır.

İnanç ve  düşüncem açısından,

*Hedefim Turan, Rehberim Kur’an’dır.

*Adem ile Havva’dan gelen ırk kardeşliğimize, *Allah’a, aynı safta yer alıp, birlikte secde ettiğimiz din kardeşliğimize, inancım bakidir.

Ama, herkesin kendine özgü eksiklikleri ve fazlalıkları vardır, olabilir. Herkesin bir dünya görüşü ve yaşamında imtihan edeni vardır.

Tüm bunları hoşgörü ile kabul etmek.insani görevleriniz olmalıdır.

Değerli Aday Adayı kardeşlerim!

Hepiniz, önce kendinizin, sonra halkımızın eksikliklerini görüp, tamamlamayı görev edinmelisiniz. İnsan, akılla donatılıp, yaratılan yegane canlıdır.

Bilgi, beceri ve tecrübelerinizi nefsinize kurban ederek çöpe atılmasına izin vermeyin.

Kendinizi “HEBA” etmeyin.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.