SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarı Feyzullah Turan yazdı… “Kadınlar Günü”

Bu haber 07 Mart 2024 - 23:34 'de eklendi.

Torbalı Basın Birliği yazarlarından Feyzullah Turan “Kadınlar Günü” başlıklı bir yazı kaleme aldı…

8 Mart günü, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de, eline kalemi alan, ağzı olan birçok insan, TV’lerde, gazetelerde, sosyal medyada ve değişik platformlarda kadın hakları ile ilgili yazacaklar, konuşacaklar ve çoğu da “Laf olsun, Torba dolsun” misali bir sürü ahkâm kesecektir.

Garbın, sözde modern ve medeni dünyasında, yaklaşık 100 yıldır kadın hakları savunuculuğu yapılırken, Şarkın da, sözde aydınları, garbın oyununa gelip kadın haklarını savunma adına kendi kültürlerine ve inançlarına ihanet edip sözde modern ve medeni dünyaya taşeronluk yapmaktadırlar.

Tarihini bilmeyen, kendisini ve Kültürünü tanımayan, kadınımızın bu gününü değerlendirip, yarını için sağlıklı bir proje üretemez.

Müslüman Anadolu halkı, kadını ana ve bacı olarak baş tacı edip canından daha kıymetli kabul etmiştir.

1400 sene önce İslâm, kadını özgürlüğüne kavuşturup, iffetini korumayı ve saygıyı emredip, bugün sözde medeni dünyada verilmeye cesaret bile edilemeyen sonsuz hak ve hürriyetler vermiştir.

Türk Milleti, İslâm öncesi kültüründe, kadınının iffetine en büyük saygıyı gösterirken, aile içinde ve meclislerinde de söz sahibi yapmıştır. İslâm’ı kabulü ile de bu kültürü taçlandırmıştır.

“Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz”

Milletimizin ve Anadolu halkının, Kültürümüzdeki kadınımıza verdiği değerin en büyük ifadesidir.

“Cennet anaların ayağının altındadır”

Yüce Peygamberimizin İslâm’ın kadına verdiği en yüce değeri insanlığa tebliğidir.

Biz, üzerine atılan tohumun yeşerdiği, büyüdüğü ve olgunlaştığı toprağa “Toprak ana” demişiz. Bin yıldır vatan edindiğimiz Anatolia’ya  “ANADOLU”  adını vermişiz.  Anadolu’muzu nasıl canımız pahasına korumuş kollamış isek, bizleri dünyaya getiren kadınlarımızı da öyle korumuş ve kollamış ve sevmişiz.

Türk milletinin kadınına verdiği değer, yaratılışında yaradanın ona verdi görevle eşdeğerdir.

Sözde modern ve medeni dünya sözcülüğünü yapanlar, dün de bugün de kadın ile erkeği ayıran temel özellikleri göz ardı ederek sözde eşitlik aldatmacası ile kadını asli görevinden uzaklaştırma, erkeğe baş kaldırma ve iffetini koruyamaz duruma getirme uğraşı içinde olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Bugün, sömürü düzenine hizmet eden sözde medeni dünya ile İslam’ı kabile zihniyetinin zindanına hapsetmiş Arap dünyası, sermayenin gücüyle yozlaştırmaya çalıştıkları toplumlarda, sözde kadın hakları savunucularına kendi yazdıkları senaryoları oynatmaktadırlar. Karşılarında alternatif gördükleri Müslüman Türk’ün ve İslam’ın kadına verdiği değeri ve özgürlüğü de taşeronları ve işbirlikçileri vasıtasıyla sabote etmeyi de başarmışlardır.

Bugün kadın. haklarını  savunanlara şu soruları hepimiz, herkes sormalıyız, sormalıdır.

Sermayeye teslim olmuş sözde modern dünya kadını köleleştirmedi mi?    Sermayeye hizmet eden modernizasyon, kadını,       *Seks kölesi,                            *İş kölesi,                             *Reklâm kölesi,              *Pazarlık kölesi’ yapmamışmıdır?

*Toplum adına kurulmuş kurum ve kuruluşların, sermayeye hizmet adına kadınımızı istismar etmediği söylenebilir mi?

Toplumlarda kadın cinayetleri, cinsel istismarlar artarak devam ediyorsa,

*En büyük nedeni kültür yozlaşması, cehalet ve erkek egemen ne idiğü belirsiz sistem değilmidir?

Bu sistem içinde yanlış evlilikler, tabularla dolu kültür yapısı, erkeğin yaptığına hoş görü ile bakan, kadını en ağır şekilde cezalandıran, içi boş namus anlayışı değilmidir?

Müslüman Türk milletinin ve Anadolu halkının öz kültüründen gelen insanlık (Kadın-Erkek) anlayışına dönemediğimiz, erkeğimize ve kadınımıza sadece sevgiye ve saygıya dayalı ortak bir ilişkiyi öğretemediğimiz sürece,ü,

 

Anadolu’muzda binlerce kadınımızın ve kızımızın halaylar çekilerek sözde gerdeğe sokularak cinsel tacize uğradığını ve sadece çocuk doğuran bir köle olduğunu göremeyen zihniyetler, kendi kurdukları tuzaklar içinde daha çok kadınlarımızın ve kızlarımızın heba olup gittiğine şahit olacaklardır.

Tüm kadınlarımıza ve kızlarımıza sevgi ve huzur dolu bir hayat diler, saygı ve sevgilerimi sunar, 8 Mart Dünyü Kadınlar gününü yürekten kutladım. Hoşça Kalınız

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.