SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Koruyucu rinoplastiyle burun estetiği daha konforlu’

Bu haber 16 Haziran 2022 - 19:51 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi KBB Uzmanı Op Dr Erkan Kulduk son yıllarda giderek popüler hale gelen burun sırtı koruyucu burun estetiğinin avantajlarına dikkati çekerek, “Bu teknikte burun sırtındaki kemik çatı korunarak uzun dönemde çökme riski minimuma indirilmiş oluyor, aynı zamanda koruyucu cerrahide iyileşmenin daha hızlı olduğunu gözlemliyoruz. Kapalı yaklaşımla da kesi izi riski ortadan kalkmış oluyor” dedi.

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Polikliğini Doktoru Op. Dr. Erkan Kulduk, son yıllarda popüler hale gelen koruyucu burun estetiği (preservation rhinoplasty) hakkında merak edilenleri açıkladı. Op. Dr. Kulduk, koruyucu burun estetiğine ilişkin “Hastanın mevcut burun anatomisinin azami ölçüde korunarak (burun kıkırdak ve kemik yapıları, kıkırdak ve kemiği besleyen perikondriyum ve periost zarları ve ayrıca bağları (ligamanlarını) koruyarak) doğal sonuç ve hızlı iyileşme sağlayan, güncel ve popüler bir burun estetik tekniğidir. Cerrahın tercihine göre açık veya kapalı teknikle yapılabilir ve travma yaratmadan kemik kesmeye yarayan teknolojik alet kullanımına (piezo, mikromotor) uygundur. Biz de kliniğimizde kapalı yaklaşımı tercih ediyor ve kemik kesileri için mikromotor kullanıyoruz.” dedi.

‘MEVCUT ANATOMİ KORUNARAK GÖRÜNTÜ DÜZELTİLİYOR’

  1. DR. Erkan Kulduk, sözlerine şöyle devam etti: “Koruyucu burun estetiği, özellikle burun eğriliği probleminin çözümünde tercih ettiğimiz ‘push down’ veya ‘let down rinoplasti’ olarak da adlandırılan özel bir yöntemdir. Bu yöntem, burun sırtı bozulmadan, burun kemerinin törpülenmesi, kesilmesi gibi işlemlere gerek duyulmadan gerçekleştirilir. Burnun alt bölümünden kemik ve kıkırdak alınarak burun sırtı indirilir ve yandan burun kemeri düzeltilir. Yani bir anlamda burun sırtını bozup yeniden şekillendirmek yerine; mevcut anatomiyi koruyarak görünümü düzeltiriz. Preservation Rinoplasti bilhassa daha önce burun estetiği yaptırmamış kişilerin neredeyse tamamında uygulanabilir. Biz de kliniğimizde daha önce ameliyat olmamış hastalarımızın tamamında ameliyat öncesi sorunu ne olursa olsun bu yöntemi kullanmaktayız.”

‘EN BÜYÜK AVANTAJI HIZLI İYİLEŞME VE AZ ÖDEM OLMASI’

TINAZTEPE Hastanesinde gerçekleştirdikleri vaka serilerinde yöntemin güvenilirlliğini kanıtladıklarını söyleyen KBB Uzmanı Op. Dr. Kulduk son olarak “Bu tekniğin en baştaki avantajı çok hızlı iyileşmesidir. Hastanın burun sırtındaki kemik, kıkırdak ve ligamanlar korunarak doku hasarı çok az oluşturulur ve iyileşme hızlıyken ödem de daha az olur. Ameliyat sonrası oluşabilecek burun sırtı düzensizliklerinin büyük ölçüde önüne geçilebilmektedir. Bu yöntemin kendine has bir diğer önemli getirisi de burundan hava geçişini daraltan nazal valv bölgesini de genişletmesi ve bu sayede hastanın daha iyi nefes almasını da sağlamasıdır.” dedi. @opdrerkankulduk

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.