SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Korsana, kayıtdışına, yetki belgesi olmayana geçit yok!

Bu haber 11 Ocak 2021 - 8:59 'de eklendi.

TAŞINMAZ ticareti faaliyetlerinde yetki belgesinin verilmesi, yenilenmesi ve iptaline ilişkin esaslarla, taşınmaz ticaretine ilişkin ilke, kural ve yükümlülükleri belirleyen yönetmelik değişikliği geçtiğimiz aylarda yayımlandı. Buna göre; yetki belgesi almadan emlakçılık yapılamayacak, belgesi olmayan işletmeler ilan sitelerine üye olamayacak. Emlakçılık düzenlemesiyle hizmet kalitesinin artırılması, haksız rekabetin ortadan kaldırılması, kayıt dışılığın önlenmesini amaçlanıyor. Bu kapsamda çıkarılan genelgeyi denetlemek ve sektördeki esnafların da kurallara uymayanları tespit ederek, şikayette bulanabileceği bir dizi yöntemlerde uygulamaya konuldu.

‘KAÇAK, KAYITDIŞI, YETKİ BELGESİ OLMADAN FAALİYET GÖSTEREN EMLAK OFİSLERİNİ BİLDİREBİLİRSİNİZ’

TORBALI Emlakçılar Derneği (TOREMDER) Başkanı Serkan Filiz, “Ayakçı, korsan, kaçak, kayıt dışı ve Ticaret Bakanlığı Yetki Belgesi olmayanı www.ttbs.gtb.gov.tr adresini tıklayarak, ‘menü’den ‘Yetkisiz işletme ihbar Hattı’na şikayette bulununuz” diye konuştu. Yapılan düzenleme ile emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasının, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasının ve kayıt dışılığın önlenmesinin amaçlandığını, ancak hala daha bu yönetmeliğe uymayanların bulunduğunu söyleyen TOREMDER Başkanı Filiz, “Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi www.ttbs.gtb.gov.tr adresindeki ‘yetkisiz işletme ihbar’ menüsünden kaçak, kayıtdışı, yetki belgesi olmadan faaliyet gösteren emlak ofislerini bildirebilirsiniz” dedi.

KAYITLI VE NİTELİKLİ EMLAKÇILIĞIN KAPILARI AÇILDI

TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, düzenleme ile emlakçılık faaliyetlerinin adil rekabet koşulları altında, kolay, hızlı ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamayı ve sektörün daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir işleyişe kavuşturulmasının hedeflendiğini bildirdi. Gelişmiş emlak piyasası bulunan ülke örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de emlakçılık faaliyetlerinin eğitimli, gerekli yetkinliğe ve iş tecrübesine sahip kişiler marifetiyle yürütüleceğini vurgulayan Serkan Filiz, hizmet kalitesinin artırılmasına ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesine katkı sağlanacağını ve mevzuata uygun faaliyet göstermeyen işletmelerin sektörden arındırılacağını söyledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.