SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Koronavirüs döneminde yataklara rağbet arttı

Bu haber 16 Mart 2021 - 9:03 'de eklendi.

Salgın döneminde dışarıda geçirilen vaktin azalması sebebiyle ev ihtiyaçlarına yönelik eşyalara talep arttı. İnsanlar en çok yatağa rağbet göstermeye başladı. Bu durum yatak ihracatı rakamlarına da yansıdı

MOBİLYA firması sahipleri mobilya sektörüne yönelik yoğun talep olduğunu söyledi. Pandeminin ilk günlerinin sektör açısından zor geçtiğini belirten firma sahipleri, “Ancak insanlar zamanla alıştı. Pandemide insanlar evde kalınca dışarıda harcayacakları parayı evlerine harcıyorlar. Bu yurt içinde de yurt dışında da böyle.” dedi. Sektördeki toparlanmanın hızlı olduğunu dile getiren mobilya firması sahipleri, iç piyasada uzun süreli teslim tarihleri verilmeye başlandığına dikkati çekti. Firma sahipleri, “Türk firmaları yurt dışı yatırımcıları tarafından satın alındı. Bunun örneklerini görüyoruz. Özellikle İzmir’de üretim potansiyeli büyüyor. Yatak üretimi konusunda hem yeni yatırımların yapıldığını hem de var olan tesislerin büyütüldüğünü görüyoruz.” diye konuştu. Yatak üretiminde kullanılan süngerdeki fiyat artışı nedeniyle sorun yaşandığını belirten mobilyacılar, “Tamam kur değişiyor ama buradaki değişiklik kurun ötesinde. Umarım tez zamanda çözülür.” dedi.

20 ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR

MOBİLYA firması kurucuları, Torbalı ilçesinde 650 kişinin istihdam edildiği fabrikada üretim yaptıklarını söyledi. 20 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten firma kurucuları, “Kovid-19’un Türkiye’de görülmesiyle birlikte satışlarımızda yüzde 50 düşüş oldu ancak bir ay sonra insanlar alışınca toparlanma başladı. Düğünlerin yeniden başlaması ve insanların eşyalarını değiştirmek istemesi satışları yükseltti.” dedi. İhracatta da yükseliş olduğunu dile getiren Gökmen, en güçlü oldukları Avrupa pazarından yoğun talep geldiğini kaydetti. Firma kurucuları yatak teknolojisinin de son yıllarda değiştiğini söylerken, “Önceden mobilyanın içinde verilmiş hediye ürün gibiydi ancak şimdi bilinçlenen tüketicilerle bu değişti. Vatandaş sağlıklı ürünlere, faydalı ürünlere yöneldi. Örneğin son ürettiğimiz borlu ve kumlu yataklar yurt dışından ciddi talep görüyor.” diye konuştu. Sektördeki firmaların ihracatı artırmaya odaklandığını aktaran kurucular, kendi firmalarının ihracatının yüzde 100 arttığını, 2021’de de en az yüzde 50 artış yakalamayı hedeflediklerini bildirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.