SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Komşu ilçenin gözbebeği ‘dünyanın en iyisi’ seçildi

Bu haber 19 Ekim 2023 - 22:52 'de eklendi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, İzmir’in en güzel köylerinden biri olan ve Torbalı’nın komşusu Selçuk’taki Şirince, 2023 yılı “Dünyanın En İyi Turizm Köyü” seçildi.

ÖZBEKİSTAN’IN tarihi Semerkant şehrinde 16 Ekim’de başlayan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (BMDTÖ) 25. Genel Kurulu’nun bugünkü oturumuna Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da katıldı. Toplantıdaki oturumun bitmesinin ardından açıklamalar yapan Yazgı, Genel Kurul kapsamında ödül de alacaklarını dile getirdi. Yazgı, “Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü turizmi kırsal kalkınma, dönüşüm ve toplum refahı için pozitif bir güç haline getirme hedefi ile 2021 yılında ‘BMDTÖ En İyi Turizm Köyü’ girişimini başlattı. Bu çerçevede üye devletler, en fazla 15 bin nüfuslu, tarım, ormancılık, hayvancılık ve balıkçılık gibi geleneksel faaliyetlerin yürütüldüğü, geleneksel yaşam tarzını ve değerlerini sürdüren ve bu yönde turizm vizyonuna sahip gelişmekte olan en fazla 8 destinasyon ile başvuruda bulunmaktadır. 2023 yılında BMDTÖ tarafından ilan edilen kriterlerlere uygun olarak seçilen destinasyonlara ilişkin başvurular (adaylık formu, başvuru formu, görsel işitsel materyal, sunum) bakanlığımızca tamamlanmıştır. 2023 yılı için İzmir Şirince Köyü ‘En İyi Turizm Köyü’ unvanını almaya, Erzincan – Kemaliye ve Antalya-Kale Üçağız köyleri de ‘İyileştirme Programı’na (Upgrade Program) katılmaya hak kazanmışlardır. Bu köylerimizin de ödül alması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.