SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Komşu ilçede ‘Meryem Ana Evi’ direniş!

Bu haber 23 Aralık 2023 - 1:54 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu ilçesi olan Selçuk’ta belediye yarım asırdır işlettiği alandan tahliye ediliyor. Tahliyeye tepki gösteren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, işçilerle birlikte Meryem Ana Evi’ne çıkarak çağrı yaptı. Sengel, tüm ilçe halkına seslenerek; “Buradan çağrımız olsun. Ben Selçuk Belediye Başkanı olarak bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte Meryem Ana’dayız. Tahliye etmek isteyen varsa yarın itibariyle de Selçuk halkıyla, İzmir halkıyla birlikte buradayız. Buradan tahliye edilecek olan Meryem Ana Evi’nin gerçek sahipler olan Selçuk halkı olacaktır. Buradan tahliye edilecek olan İzmir olacaktır” dedi.

70’Lİ yıllardan bu yana Selçuk Belediyesinin işlettiği alana belediye işçileri ile birlikte otobüslerle çıkan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Buradan çağrımız olsun. Ben Selçuk Belediye Başkanı olarak bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte Meryem Ana’dayız. Tahliye etmek isteyen varsa yarın itibariyle de Selçuk halkıyla, İzmir halkıyla birlikte buradayız. Buradan tahliye edilecek olan Meryem Ana Evi’ningerçek sahipleri olan Selçuk halkı olacaktır. Buradan tahliye edilecek olan İzmir olacaktır. Buradan tahliye edilecek olan bütün yerel yönetimler olacaktır” dedi.

“BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

BENZER uygulamaların başka şehirlerde de yapıldığına dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Aynı şeyi daha önce de yaptılar, sessiz kalırsak yaparlar. İstanbul büyükşehir Belediyesi’nden Galata Kulesi’ni aldılar. Kadıköy Belediyesi’nden marinayı aldılar Muğla belediyelerinden iskeleleri aldılar. Bizden de zamanında Efes’in girişlerini aldılar. Ama şimdi bu son” dedi. Ellerindeki Pankartlarla yürüyen işçilerin yanında tüm Selçuk halkına seslenen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bu ne demek biliyor muşunu? Belediye çalışanları artık çalışmayın orada, ya da çalışıyorsanız da para almadan durun orada demek. Bu; evinize ekmek götüreceğiniz, çocuğunuzun sofrasını kuracağınız sofraya göz dikildi demek. Selçuk’un fakirine fukarasına yardım eden sosyal yardım hizmetleri olmasın demek. Bu ne demek biliyor musunuz? Selçuk işlemez demek” diye konuştu.

KAMU YARARINA TALEP EDİLEN DESTEKLERİ VEREMEYECEĞİZ ARTIK

GEREK Meryem Ana Evi bölgesi, gerek kent civarında güvenliği sağlayan Jandarma güçleri tarafından ele geçirilen mültecilerin bulundukları yerden alınmasını için talep edilen araç ihtiyacının bile şu durumda artık yapılamacağını örnek vererek konuşan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bu; o mültecileri götürün diye bizim araçları talep eden jandarmaya araç yok demek. Bu; Emniyet Müdürlüğünün bizden talep ettiği ve her türlü kamu kurumunun belediyemizden istediği; mesela okulları boyayın, bize malzeme desteği yapın diyenlere hayır biz de yok demektir. Bu ne demek biliyor musunuz? Yarın öbür gün esnafta kapısına kilit vursun demek. Çünkü biz esnaftan alışveriş ediyoruz. Bayındırlık hizmetlerinin çivisini bile esnaftan alıyoruz, aş evine götürdüğümüz eti kendi esnafımızdan alıyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.