SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Komşu ilçe kaynıyor! Taş ocağına muhtardan veto geldi

Bu haber 13 Eylül 2023 - 22:09 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu ilçesi Kemalpaşa’da Spil Dağı Tabiat Parkı yakınlarındaki ormanlık alanda açılmak istenen taş ocağı 26 Eylül günü halkın kantarına çıkacakken Damlacık Köyü Muhtarı Mehmet Küntür köylülerin taş ocağı istemediğini belirterek halkın katılım toplantısına da izin vermeyeceklerini vurguladı. Muhtar Küntür, Bakanlığa ve şirkete yol yakınken projeyi durdurma çağrısı yaptı.

OKKAGRUP bünyesinde Güven Madencilik Şirketi’nin sahibi Ceyhun Okkaoğlu, İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde kalker ocağı açmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istemişti. Bakanlık; ÇED süreci ile ilgili halkın katılım toplantısının yeri ve saatini ilan etti. Duyura göre toplantı 26 Eylül 2023 tarihinde saat 13.30’da Damlacık Köy Kahvesi’nde gerçekleştirilecek.

TOPLANTI ile ilgili duyuru şu şekilde: “Bakanlığımızın ilgi yazısı ile İlimiz, Kemalpaşa İlçesi, Damlacık Mahallesi sınırları içerisinde Ceyhan Okkaoğlu tarafından yapılması planlanan “ER:3421246 ve 90571 Ruhsat Numaralı Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi” projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 26/09/2023 tarihinde saat: 13:30’ da Kemalpaşa İlçesi, Damlacık Mahallesi adresindeki “Damlacık Köy Kahvesi ve Bahçesi” nde Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı yapılacaktır.”

MUHTARDAN ÇAĞRI: YOL YAKINKEN VAZGEÇİN

TOPLANTI ile ilgili Egedesonsöz’e açıklama yapan Damlacık Köyü Muhtarı Mehmet Küntür köylülerin taş ocağına karşı çıktığını vurguladı. Bakanlığa ve şirkete ‘yol yakınken vazgeçin’ çağrısında bulunan Muhtar Küntür de “Doğanın alacağı zararın yanı sıra ocağın etrafında kiraz ağaçlarımız ve bu bölgelerde yetiştirdiğimiz keçilerimiz var. Bunlar bizim en önemli gelir kaynaklarımız. Bunların zarar görmesi durumunda zorluk yaşarız. Yol yakınken vazgeçsinler. Köyümüzün etrafında taş ocağı istemiyoruz. Ocak hem köyün hem de milli parkın yok oluşu demek. Halka rağmen Bakanlık ÇED izni verirse bu halkı kimse tutamaz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.