SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kokudan durulmuyor!

Bu haber 02 Eylül 2022 - 20:07 'de eklendi.

Torbalı’dan geçen ve Subaşı bölgesinde etkili olan Küçük Menderes Nehrinin suyu bölgeyi rahatsız etmeye devam ediyor. Özellikle Çaybaşı Mahallesini bölgesindeki akarsu havzalarına salınan atıklar nedeniyle ortaya çıkan koku herkesi bezdirdi

ARITMA sistemi olmayan ya da sistemi çalıştırılmayan  sanayi tesisleri; tarımda hatalı gübre ve hatalı su kullanımları nedeniyle Küçük Menderes hızla kirleniyor. Fabrikaların atık sular yer altı sularına da karışarak kaynak sularını kirletiyor. Özellikle Çaybaşı Mahallesini bölgesindeki akarsu havzalarına salınan atıklar nedeniyle ortaya çıkan koku herkesi bezdirdi.

KÜÇÜK Menderes’te çevre kirliliği önemli ölçüde nehir yatağına komsu ilçelerdeki sanayi atıkları ve evsel atıklar ile bilinçsiz kullanılan zirai tarım ilaçlarından meydana geliyor. Sanayi tesislerinden arıtılmadan bırakılan ağır metaller ve kimyevi maddelerden oluşan atıkları akarsuya karışıyor. Akarsulara bırakılan atıkların yoğun olduğu bölgelerde yoğun pis bir koku ortaya çıkıyor. Kokunun hakim olduğu çevreden geçmek zorunda kalanlar pis koku yetmezmiş gibi sinek ve böceklerden kendini kurtarmaya çalışıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.