SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kızılay’dan büyük seferberlik

Bu haber 17 Şubat 2023 - 1:55 'de eklendi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı Torbalı Şubesi, personel ve gönüllülerini koordine etti, deprem bölgelerine çadır, battaniye, ısıtıcı, gıda kolisi ve hijyen malzemeleri sevki yaptı. Torbalı Kaymakamlığı ile birlikte bölgeye 25 TIR yardım gönderen Kızılay Torbalı Şubesi faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

DEPREMDEN sonra Torbalı’ya gelen depremzedelere yardım için de seferber olan Kızılay, bugüne kadar ilçeye gelen 289 depremzedeye sosyal yardımda bulundu. Bunun dışında hastanede yatan depremzedeleri de unutmayan Kızılay, Buca Devlet Hastanesi’ndeki 49 depremzedeye sosyal yardım yaptı.

HALEN şube binasında yardım toplamaya devam eden Kızılaycılar, gelen yardımları kategorilendirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere de durmaksızın çalışıyor.

KIZILAY’IN faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Torbalı Şube Başkanı Ömer Günaydın, “İyiliğin amiral gemisi Türk Kızılayı, 11 Haziran 1868 yılında topraklarımızda her cephede her noktada sıkıntıların baş gösterdiği, milletimizin var olmak için çabaladığı sıkıntılı dönemlerde kuruldu. O gün dikilen merhamet çınarının dalları her zaman yeşil. Kuruluşundan bugüne bu merhamet çınarına emeğini vermiş, bağışlarıyla yaşatmış bütün Kızılaycılara bütün Hilal-i Ahmercilere teşekkür ediyoruz. Hamiyetperver aziz milletimiz yaşadığımız büyük depremin ardından, yoğun yardım etme talebinde bulundu.

Milletimizin yardımlaşma duygusu, hamiyetperverliği, hassasiyeti içimizi ısıttı. Torbalı’daki bütün kurumlar seferber oldu. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Ticaret Odamız, Esnaf Odamız, Şoförler Odamız, tüm siyasi partilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, hemşehri ve taraftar derneklerimiz büyük bir gayretle çalıştı. Hepsinden Allah razı olsun. Bütün Torbalılı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel ilçe bir ve beraber oldukça çok güzel, herkes çok fedakar davrandı, yapılan iyilikleri anlatmaya kelimeler yetmez. Rabbim milletimizin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah bunu da hep beraber atlatacağız” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.