SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kızılay kan bağışlarının yarısını gezici araçlarla topluyor

Bu haber 04 Haziran 2023 - 1:43 'de eklendi.

Torbalı’ya kan bağışlamak isteyenler için mobil kan toplama araçları gelmeye devam ediyor. Kızılay, kan bağışı çalışmalarını merkezlerin yanı sıra gezici ekiplerle de yürütüyor.

KIZILAY her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapılmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeyi amaçlayan çalışmalarına devam ediyor. Kızılay’ın hedeflerine ulaşmasında gönüllü kan bağışçısı kazanımı ve sürdürülebilirliği faaliyetlerinde hizmete kolay ulaşılabilirliği sağlaması sebebi ile kan bağışı araçları büyük önem taşıyor.

KAN, acil değil sürekli ihtiyaç… Kızılay, uzun yıllardır bu bilinci topluma aşılamanın peşinde. Çünkü her bir ünite kan, üç kişiye hayat veriyor. İşte bu yüzden kan bağışı büyük önem taşıyor. Kızılay’ın kan toplama çalışmalarında gezici ekipler önemli yer tutuyor. Öyle ki bu yılın ilk altı ayında yapılan kan bağışlarının yaklaşık yarısı, gezici ekipler tarafından toplandı. “Kan bağışı hayat kurtarır” sloganıyla hareket eden Kızılay, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamak için çalışıyor.

SAĞLIKLI OLAN HERKES KAN VEREBİLİR

KIZILAY, kan bağışlarını alırken hassas bir çalışma yürütüyor. İnsan hayatı için büyük önem taşıyan kanlar, alanında uzman ekipler tarafından alınıyor. Aynı titizlik, bağış alınacak kişiler için de gösteriliyor. Bağışçılar için belirli kriterler söz konusu. Buna göre 18-65 yaş aralığında, en az 50 kilo olan her sağlıklı birey kan verebiliyor. Kan bağışı işlemi yasal bir süreç olduğu için öncelikle bir form dolduruluyor. Ardından fiziki muayene yapılıyor. Bağışçı adayının uygunluğu tespit edildikten sonra ise işlem gerçekleştiriliyor. Toplanan kanlar kontrolden geçirildikten sonra hastalara veriliyor.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.