SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kışlık ürünlerde rekor! Çiftçinin yüzü gülecek

Bu haber 16 Kasım 2023 - 13:24 'de eklendi.

Sulanabilir tarım ve kuru tarımın yapılabildiği Torbalı Ovası’nda bu yıl kışlık ürün üretiminde rekor artış bekleniyor. Daha fazla ekilen kışlık ürünler çiftçinin yüzünü güldürecek.

TÜRKİYE’NİN önemli tarım ovalarından biri de Torbalı Ovası olarak yer alıyor. Yıl içerisinde birçok ürünü üretebilen ovada bazı ürünler yurt dışına bile ihracat ediliyor. Yaz kış ürün alınabilen Torbalı’da bu yıl kışlık üretimde rekor artış bekleniyor.

ÖNCEKİ yıla göre yüzde 60’lık bir artış beklenirken geçtiğimiz yıla göre kışlık ürünlerin daha fazla ekileceği bildirildi. Torbalı’da yetiştirilen kışlık ürünler arasında pırasa, kereviz, karnabahar, lahana, kereviz, brokoli bulunuyor. Bunların yanı sıra bu yıl ilçede ilk kez izne dahil olmak üzere patates yetiştirilecek.

TORBALI’DAKİ tarım ürünlerinin en büyük bölümünü ise sebze oluşturuyor. Büyük bir sebze üretiminde bulunan Torbalı Ovasında en çok üretilen sebze ise yaklaşık 500 bin tonluk miktarı ile domates. Bir yaz ürünü olan domateste artış gözlenirken üreticiler kışın da kışlık ürünlerde bu hedefe ulaşmayı düşlüyor. Hemen hemen bütün kışlık ürünlerde artış beklenirken en çok ilgiyi yine pırasa görüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.