SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kışlık ürünler toprakla buluştu

Bu haber 16 Ekim 2022 - 2:00 'de eklendi.

Tarım arazilerinde kış mahsullerinin ekiminde sona gelindi. Pırasa, kereviz, karnabahar ve brokolinin ekimini bitiren üreticiler, rekoltenin yüksek olması için sulama ve gübreleme işlemlerine başladı.

KÜÇÜK Menderes Ovası’ndaki tarım arazilerinde yaz döneminde hasadı yapılan domates, karpuz ve biber hesaplanan oranda kar bırakmadı. Üreticiler geçtiğimiz yıllara kıyasla en kötü yaz sezonunu geçirdi. Plansız ekim ve diğer birçok faktörün olumsuz etkilediği üreticiler, yeni umutlarla gelecek sezona hazırlık yaptı.

ÜRETİCİLER YENİ SEZONDAN UMUTLU

HASADI biten tarım arazilerinde traktörler ile çapa çekilerek sürüldü. Temizlenen arazilerde yeni fidelerin dikimi için sıralar hazırlanarak çalışmalar başladı.  Tarım işçileri gün içerisinde ortalama otuz dereceyi bulan sıcaklıklarda kış mahsullerinin ekimine start verdi. İlçede kış aylarında çiftçilerin en fazla tercih ettiği pırasa, ilk ekimi yapılan ürün oldu.  Pırasayı brokoli takip etti.

İLÇEDEKİ tarım arazilerinin hemen hemen hepsinde ekimin bittiği belirtildi. Tarlalardaki ekim tarihi yaz mahsullerinin para etmemesiyle erkene çekildiği ifade edildi. Üreticiler, ekimini tamamladıkları fidelerin sıcak havalardan etkilenmemesi için sulama yaparak zararlı otları temizliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.