SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kışlık sebze üretim merkezi Torbalı’da hasat yoğunluğu

Bu haber 18 Aralık 2023 - 23:16 'de eklendi.

Kışlık sebze üretiminde ülke genelinde lider konumunda olan Torbalı’da, hasat sezonu yoğun geçiyor.

KIŞLIK sebze üretiminde Torbalı, Bayındır, Tire, Menemen ve Çeşme ilçeleri öne çıkıyor. Kışlık sebzelerin hasadı, yoğun şekilde sürüyor. Kış şartlarında zaman zaman soğuk ve yağmurlu havada gerçekleştirilen hasatta, mesai sabahın erken saatlerinde başlıyor ve gün boyu sürüyor. Kentte yetiştirilen bu ürünlerin bir kısmı iç pazarda talebi karşılamak için çeşitli illere gönderilirken bir bölümü de ihraç ediliyor.

ÇİFTÇİLER, Torbalı’nın iklim ve bereketli topraklarının tarım için çok elverişli olduğunu, 12 ay tarım yapılabilmesinin kentin tarımsal potansiyelini çok yükselttiğini söyledi.

YETKİLİLER, “Kışlık sebzede de şu anda bir sorunumuz yok. Bu yıl üretim açısından, fiyat istikrarının mevcut haliyle devam etmesi halinde artış bekliyoruz. Şu anki piyasada yaptığımız fiyat takibi de ürünlerin güzel fiyatlara gittiğini gösteriyor.

TORBALI ilçesinde kışlık sebze üretimi yapan 28 yaşındaki Asil Kaynak ise üç kuşaktır tarımla uğraştıklarını, 250 dekar üzerinde üretimlerinin olduğunu söyledi. Tarlalardan senede iki ürün aldıklarını, kış aylarından pırasa, lahana, brokoli, kereviz ve karnabahar yetiştirdiklerini anlatan Kaynak, ekim ayı ortasında başlayan kışlık sebze hasadının yoğun şekilde sürdüğünü anlattı. Kaynak, ürünlerin rekoltesinden memnun olduklarını, özellikle pırasada iyi verim aldıklarını sözlerine ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.