SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kışın favori yiyeceği kestaneye okkalı zam geldi!

Bu haber 06 Aralık 2023 - 0:16 'de eklendi.

Eskiden sıcacık kestaneler el ısıtırdı şimdi cep yakıyor! Kestaneye geçen yıla kıyasla yüzde 300 zam geldi.

KIŞA girmemizle birlikte kestane satıcıları hem pazarlarda hem sokaklarda yerlerini aldı. Kışın vazgeçilmezi olan kestanelerin fiyatları ise bu yıl çok yüksek. Geçen yıl kilosu 70 lira olan kestanelerin bu yıl kilosu yüzde 300 zamlandı. Öncesinde sokak satıcılarının yanından geçerken alınan ve elleri ısıtan kestaneler bu yıl ise cepleri yakacak.Hem rekolte düşüklüğü hem yüksek enflasyon kestane fiyatlarını uçurdu.

GEÇEN YIL 70 LİRAYDI BU YIL 250 LİRA!

KESTANE satıcıları, kestane fiyatlarının geçen yıl 70 lira olduğunu, bu yıl kilosunun 250 liraya kadar çıktığını ifade etti. Kestanelerde verimin az olduğunu ve fiyatların bundan dolay yüksek olduğunu söyleyen esnaflar, kestanenin kilosunun 200 lira olduğunu belirtti. Boylarına göre kilo fiyatlarının değiştiğini ifade eden esnaflar, “Fiyatlar 120’den başlıyor, 250’ye kadar çıkıyor. Kestaneyi tavada veya sobada pişirmeyi tavsiye ediyoruz. 15 dakika yüksek ateşte pişiriyoruz” diyerek kestaneyi pişirme yönteminden de bahsetti. Geçen yıl kestanenin 70 liraya satıldığını dile getiren esnaflar, “Şu an en yüksek 250 liradan satılıyor. Neredeyse yüzde 300 zam var” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.