SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kışa hazırız!

Bu haber 11 Ekim 2021 - 20:48 'de eklendi.

Torbalı Ovası’nda yazlık ürünlerde umduğunu bulamayan çiftçiler kışlık ürünlere yöneldi. Pırasa fidesinin dikim ardından kereviz, kırmızı lahana, beyaz lahana ve karnabahar gibi ürünlerin fidesini toprakla buluşturan üreticiler, kışa umut bağladı

YAZ mahsullerinde sona gelinen Torbalı’da, kış mahsulleri hareketliliği iyiden iyiye hız kazandı. Ovada zamansız etkili olan yağışlar nedeniyle yaşanan tuta ve mildiyö hastalıkları, verimi büyük oranda etkilerken, domateste de umduğunu bulamayan üreticiler, ibreyi yeniden kış mahsullerine çevirdi.

2016 yılının ihracat şampiyonu olan ve 2017 yılında da düşük fiyat nedeniyle tarlada çürümeye terk edilen pırasa fidesi yeniden toprakla buluşurken, diğer kışlık ürünler kereviz, kırmızı lahana, beyaz lahana ekimi için de hazırlıklar tamamlandı.

PLANSIZ ekim ve aracıların çok para kazanma hırsı sebebiyle geçen yılı büyük bir zararla kapatan üreticiler, toptan fiyatı 10 kuruş ila 15 kuruş arasında seyreden ve alıcısı dahi çok zor bulunan pırasanın bu yıl 2016 yılında olduğu gibi yine istatistikleri alt üst edeceğini bildirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.