SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kış sebzeleri, yaz sebzelerine karıştı

Bu haber 16 Ekim 2022 - 2:35 'de eklendi.

Semt pazarlarında kışlık ve yazlık sebze, meyveler aynı tezgâhlarda yer almaya başladı. Haftanın belirli günleri kurulan semt pazarlarında, diğer illerden gelen ürünlerle birlikte meyve çeşitlerinin sayısı büyük oranda arttı

TORBALI’DA haftanın çarşamba, perşembe ve pazar günü farklı mahallelerde semt pazarları kuruluyor. Kurulan pazarlarda ilçenin verimli topraklarında yerleştirilen sebze, meyveler satılıyor. Yaz boyunca tüketilen şifa deposu karpuz, şeftali, çilek, vişne gibi ürünler tezgâhtaki yerlerini kışlık mahsullere bırakmaya başladı.

İLÇEDE kış ürünlerin ekim işlemleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Üreticiler yaklaşık 1 ay sonra yapılacak olan hasat için hazırlıklarını sürdürürken diğer illerde hasadı yapılan kışlık sebze ve meyveler, ilçedeki semt pazarlarına getirildi.

MEVSİM geçişi olmasından dolayı semt pazarlarındaki meyve çeşidi 15’e kadar çıktı.Pazar esnafı, “Semt pazarlarında 15 farklı meyve satılıyor. Her yıl mevsim geçişlerinde çeşit sayısı artıyor. Şuan semt pazarlarında diğer ürünlere kıyasla en fazla yer meyvelere ait. İki hafta sonra elmanın da gelmesiyle çeşit sayısı daha da artacak “dedi.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.