SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kış sebzeleri domateste yaşanan zararı kapattı

Bu haber 10 Ocak 2021 - 9:44 'de eklendi.

Geçtiğimiz yıllarda Torbalılı üreticiler zaman zaman kışlık ürünlerde hayal kırıklığına uğradı. Bu yıl ise yaz döneminde domateste zarara uğranan Torbalı’da, kış mahsulleri zararı kapattı.

GENİŞ ve bereketli topraklara sahip olan Torbalı’da yetiştirilen çeşit çeşit ürünler, ilçenin kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağlıyor. Önceki yıllarda zaman zaman kışlık ürünlerde hayal kırıklığı yaşayan üreticiler, bu yıl adeta işi ince eleyip sıkı dokudu.

Ovanın gözbebeği konumunda olan domateste yaşanan verim kaybı nedeniyle yaz döneminde büyük zarara uğranan ilçede, kışlık ürünler ilaç gibi geldi. Hasadı başlayan ve hızla devam eden pırasa, kereviz, brokoli, karnabahar, lahana ve daha birçok kalemde üretici altın yılı yaşıyor.

Kışlık sebzeleri iyi fiyatlardan tarladan çıkaran üretici, domateste yaşanan sıkıntılı günleri unuttu.

TORBALI Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, bu yıl kışlık ürünlerin para ettiğini ifade ederek, “Torbalı Ovası’nda kış hareketliliği başladı. Üretici emeğinin karşılığını bir bir alıyor. Önceki yıllardaki gibi dengeli fiyat bu yıl söz konusu değil. Üreticimiz her kalemden para kazanıyor. Kışlık sebzelere hem olan talep hem biçilen değer sevindirici.

Bu yıl sadece domateste sorun yaşamıştık. Onun dışında Torbalı çiftçisini üzen bir gelişme yaşanmadı. İlerleyen dönemlerde üreticinin daha doğru adımlarla daha mutlu olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.