SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kış mahsulleri bekleneni vermedi

Bu haber 24 Şubat 2023 - 2:30 'de eklendi.

İlçede geçtiğimiz yıllara kıyasla daha erken ekilen kış mahsulleri beklenilen kazancı bırakmadı. Pırasa, kereviz ve lahana üreticileri sezonu zarar etmeden kapatmak için fiyatların yükselmesini bekliyor.

TORBALI’DAKİ tarımsal üretim pek çok ili geride bırakıyor. Coğrafyası ve iklimiyle farklı sebze, meyvelerin yetiştirildiği ilçede tarımsal faaliyetler önemli bir geçim kaynağı olarak her yıl büyümeye devam ediyor. Ege bölgesinde yaz döneminde domates, tane mısır ve pamuk üretiminde zirvede olan ilçedeki üreticiler kış sezonunda tarım arazilerine pırasa, kereviz, karnabahar, enginar ekiyor.

HER ekim döneminde üreticilerin plansız yaptığı ekimler nedeniyle fiyatların değişkenlik gösterdiği ilçede kış ürünleri istenilen kar oranı bırakmıyor.

TORBALI’DAKİ çiftçiler plansız ekim yapmaların dolayı her yıl ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Ekim alanı en fazla olan ürünlerin fiyatları dibe çakılıyor. Geçen sene arazilerine pırasa ekimi yapanların kar oranın yüksek olduğu fark eden pek çok üretici yeni ekim döneminde pırasaya ağırlık vermesiyle tarım arazileri pırasadan geçilmez oldu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.