SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kış geldi çattı, araçlarınızın kışlık bakımlarını unutmayın!

Bu haber 25 Kasım 2022 - 2:24 'de eklendi.

Araç bakımı özellikle soğuk havalarda önem kazanıyor. Bugünlerde kışlık bakımı yapılmadığı için bazı araçlar özellikle sabahlar marş basmıyor. Torbalı’da hizmet veren Onur Otomotiv Volkswagen Bayi işletmecisi Onur Güngören, kışın aracın kolay çalışması için akü ve antifriz bakımı, motor bakımı ile yağ kontrolünün önemli olduğunu belirtti.

SOĞUK havanın etkisini artırması ve kış mevsiminin yaklaşıyor olması nedeniyle sanayide de hareketli günler yaşanmaya başladı. Araçlarının kışlık bakımını yaptırmak isteyenler, otomotiv sektörü ile uğraşan esnafın yolunu tuttu. Araç bakımını kış öncesinden yaptırmayanlar, aniden bastıran ve özellikle geceleri etkili olan soğuk hava nedeniyle sorun yaşamaya başladı. Aküsü zayıf olan veya elektrik aksamında sorun olan araçlar soğuk hava ile birlikte daha zor çalışır hale geldi. Kışın araçların özellikle antifriz değerlerinin ölçülmesi konusunda uyarılarda bulunan Onur Otomotiv Volkswagen Bayi işletmecisi Onur Güngören, antifriz ile birlikte motor bakımı, akü ve sileceklerin de önemine değindi. Ayrıca kış ayında yolda kalmamak için dizel araçların kızdırma sistemleri, benzinli araçların ise elektronik ateşlemeleri gibi kontrollerinin yapılması gerektiğini söyleyen Güngören, meydana gelen sıkıntıların bu kontrollerin yaptırılmamasından kaynaklandığını dile getirdiler.

ARAÇLARIN BAKIMLARI ÇOK İYİ YAPILMALI

ARAÇ motorunun kışın donmaması için antifriz değerleri ile akülerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Atatürk Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Onur Otomotiv işletmecisi Onur Güngören, “Araçların bakımları çok iyi yapılmalı. En kötü ihtimalle eksi 20 dereceye kadar ölçüm yaptırmaları gerekiyor. Her arabanın kendi kategorisine göre antifriz değeri vardır. Modeli yüksek araçlarla eski model araçların antifriz değerleri farklıdır. Araç sürücülerinin mutlaka gelip antifriz değerlerini ölçtürmeleri gerekiyor. İşletmemizde satılan antifrizin araca konulmasını da elemanlarımız tarafından yapılıyor. Ayrıca motor aksamı için gerekli olan ürünlerin de satışını yapıyoruz”  dedi.

ONUR OTOMOTİİV’DE ARANILAN HER PARÇAYI BULABİLMEK MÜMKÜN

ONUR Otomotiv Volkswagen Bayi bünyesinde Skoda, Audi, Mercedes Ticari araçlarının tüm orijinal ve yan sanayi olmak üzere yedek parça ve mekanik aksamının satışı gerçekleştiriliyor. Sanayideki 5528 Sokak’ta hizmet veren işletme 4 farklı marka aracın bobin, far, balata, amortisör, fren disk aynaları, dış dikiz aynaları, buji grubu, kaporta aksamı, soğutma grubu, debriyaj sistemi ve rulman grubu gibi yedek parçaların satışını yapıyor. İşletmeci Onur Güngören, “Firmamız 2014 yılından bu yana Atatürk Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteriyor. Sanayideki bu kadar fazla çeşitte yedek parça bulunduran tek firmayız” diye konuştu.

KIŞLIK BAKIMIN MASRAFINDAN KAÇINMAK KAZA RİSKİNİ ARTIRIR

KIŞ mevsiminin kendini göstermeye başladığını, araçların kış mevsime uygun bakımlarının yapılmasının can güvenliği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Güngören, “Uzun ve yorucu bir kış bizi beklemektedir. Güvenli bir yolculuk yapmak için aracımızı kışa hazırlamak durumundayız. Kışlık bakımın masrafından kaçınmak, güvenli sürüşü engeller, yakıt tüketimini ve kaza riskini artırır. Sabahları aracı çalıştırmak güçleşir. Zorlukla çalıştırılsa bile verimli çalışmayacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Motor düzensiz çalıştığı için yıpranma fazla olacak ve aracın ömrü kısalacaktır” diye uyardı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.