SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kış aylarında balık tüketmeyi unutmayın

Bu haber 05 Şubat 2023 - 23:21 'de eklendi.

Kapalı pazaryerinde uzun yıllardır hizmet veren Erol Balıkçılık, vatandaşlara kalitesinden taviz vermeden hizmet vermeye devam ediyor.

EROL Balıkçılık’ın işletmecilerinden olan Turgut Öztaş, kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden biri olan balık etinin, insan sağlığı açısından birçok faydasının olduğunu belirterek, “Kış aylarından balık tüketmeyi unutmayın” dedi. Öztaş, yaptığı açıklamada, “Denizlerimizde son zamanlarda balık oldukça bol çıktığı için balık fiyatları normal seyrediyor. Şu anda en çok satılan balıkların başında hamsi ve sardalye geliyor. Her zaman dediğimiz gibi balık kış aylarında tüketilmesi gereken proteini en bol besinlerden ve en az haftada 1 hatta 2 gün balık tüketilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

BALIK TÜKETİMİ İHMAL ETMEYİN

USKUMRUDAN lüfere, palamuttan hamsiye… Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar, iştah açan görüntüleriyle hem göze hem sağlığa hitap ediyor. Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncimizi artırmada etkili bir rol oynuyor. Balıkçı Öztaş, sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirtirken, en yüksek faydayı sağlayabilmek için de doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini vurguladı.

KIZARTMAYIN

“BALIĞI asla kızartmayın çünkü kızartıldığında ağırlığının yarısı kadar yağ çeker, besin değerini kaybeder ve kalori miktarı artar” diye konuşan Erol Balıkçılık’ın işletmecisi, “Izgara yapmak, fırınlamak veya sebzelerle birlikte buharda pişirmek besin değerlerini korumasını sağlar. Balıkta en az bulunan vitamin C vitamini. Bu nedenle balığın yanında yeşil salata tüketmeyi tercih edin. Özellikle bol limonlu bir yeşil salata balıktaki C vitamini açığını da lezzetli şekilde kapatan çok iyi bir seçim olacak. Haftada iki kez düzenli olarak balık tüketmeyi ihmal etmeyin. Balık sayesinde hem kalbinizi ve sağlığınızı koruyacak hem de yükselen kolesterolle hiç çaba sarf etmeden başa çıkabileceksiniz. Vücudun kış aylarında daha fazla ihtiyaç duyduğu A, B1, B2 ve D vitaminlerini düzenli balık tüketimi ile karşılayabileceksiniz. Çocuklarınızı da hem bağışıklıklarını güçlendirmek hem de fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek için balık yemeye teşvik edin.

KÜÇÜK BALIKLARI KILÇIĞIYLA TÜKETİN

TURGUT Öztaş, “Balığın kılçığında bulunan yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından son derece önemli. Bu nedenle özellikle kemik erimesi sorunu yaşayanların, hamsi gibi küçük balıkları kılçığıyla tüketmesinde fayda var. Balığı gerek hazırlarken gerekse tüketirken mutlaka limon sıkın. Limonun içinde bulunan antioksidanlar ve C vitamini balıktaki omega 3’ün vücuttaki kullanımını artırıyor. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, “Balıkları çok fazla pişirmek protein kaybına neden olur ve balıktaki proteinin vücudumuz için bir yararı kalmaz. Bu sebeple balıkları hafif sulu kalacak şekilde pişirmek gerekiyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.