SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kırmızı etin kıyması hayal oldu

Bu haber 05 Kasım 2023 - 9:23 'de eklendi.

Torbalı’da artan hayat pahalılığı yurttaşın hayatını zorlaştırmaya devam ederken, Et alamayan yurttaşlar tavuk kıyması almaya başladılar

TORBALI’DA et fiyatlarındaki yükseliş sonrasında et almakta zorlanan yurttaşlar, et yerine tavuk kıyması ve tavuk ciğeri almaya yöneldiler. Son bir yıl içerisinde temel gıda ürünlerinden akaryakıta, elektrikten doğalgaza, ekmekten sebze-meyveye kadar birçok ürün yüzde 100’ün üzerinde zamlandı.

DOLAYISIYLA yurttaş artık kaliteli ürüne değil, cebindeki paraya göre ürüne yöneliyor. Bu seçeneklerden biri de tavuk kıyması. Zincir marketler bile artık tavuk kıyması satmaya başlarken, bu durum ekonominin geldiği noktayı bir kez daha gösterdi.

TALEP PATLAMASI

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Uğur Toprak, “Yükselen döviz fiyatları ve artan işsizlikle birlikte gıda enflasyonundaki artış yurttaşın alım gücünü büyük ölçüde azaltmakta, özellikle de dar gelirli kesimi daha fazla etkilemekte. Bu durum da insanların gıda alışverişinde öncelikli olarak fiyat kriterini baz almasına ve hangi ürün, nerede ucuzsa oraya yönelmesine neden oluyor. Et fiyatlarındaki yüksek zamlar tavuk kıymasının tercih edilmesine sebep oluyor” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.