SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kiralar uçtu… Gelinlikçiler diken üstünde!

Bu haber 14 Ekim 2023 - 8:01 'de eklendi.

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım sona eren düğün sezonunu da değerlendirerek, “Kurun artmasına rağmen sektörde bir rahatlama olmadı çünkü aynı oranda işçilik maliyetleri de arttı. Hala daha rekabet etmekte zorlanıyoruz. Sektördeki kiralar uçtu.

EKONOMİDE yaşanan olumsuz gelişmeler birçok sektörü etkiledi. Bununla beraber düğün sezonunun da sona ermesiyle gelinlik ve abiye sektöründe de hareketlilik sona erdi. Sektörün yaz aylarında da istenilen gibi geçmediğini kaydeden Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, işçilik maliyetlerinin yanı sıra Mimar Kemalettin Caddesi’nde bulunan dükkanların kiralarının da astronomik seviyelere yükseldiğini aktardı.

YAZ AYLARI İSTEDİĞİMİZ GİBİ GEÇMEDİ

MODA Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, “Yaz ayları istediğimiz gibi geçmedi. Piyasalarda çözemediğimiz bir sıkıntı yaşıyoruz. Kış ayları nasıl geçecek bilmiyoruz. Umutla bekliyoruz. Kurun artmasına rağmen sektörde bir rahatlama olmadı çünkü aynı oranda işçilik maliyetleri de arttı. Hala daha rekabet etmekte zorlanıyoruz” dedi.

‘KİRALAR UÇTU’

ARTAN kiralara da değinen Salkım “Sektördeki kiralar uçtu. Tek çıkışımız ihracat başka hiçbir çıkışımız yok. Yaşanan büyük depremlerin ardından bölgede düğünler ertelendi. İnsanlar doğal olarak düğünü derneği düşünemezdi. Hal böyle olunca biz de ihracat kanalına odaklanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.