SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kimse Romanları yok sayamayacak!

Bu haber 16 Nisan 2024 - 23:31 'de eklendi.

Torbalılı Roman vatandaşlar tek çatı altında bir araya gelerek dernek kurdular. Çaybaşı, Subaşı, Pamukyazı, Kuşçuburun, Yazıbaşı, Arslanlar ve Ayrancılar’dan temsilcilerin bulunduğu 50 kişi ile kurulan Torbalı Romanları sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Torbalı’daki Roman vatandaşların haklarını savunacak. Rıfat Ercalp’in öncülüğünde kurulan derneğin ilk hedefi Roman vatandaşların hayatın her alanında eşit değer görmelerini sağlamak.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman açılımından cesaret alarak yola çıktıklarını ifade eden Torbalı Romanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıfat Ercalp, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Roman vatandaşlara verdiği değeri hepimiz biliyoruz. İzmir Valiliği de sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile valilik bünyesinde bir Roman masası kurdu. Bu masanın Torbalı temsilcisi olarak İlçe Kaymakamımız sayın Ercan Öter ve AK Parti Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar’ın büyük katkıları ile ben seçildim. Hem sayın Öter’e hem de sayın Çağlar’a bizlere verdikleri değer için teşekkür ediyoruz” dedi.

“ARTIK BİZ DE VARIZ”

ROMAN vatandaşların kolay oy olarak görülmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Ercalp, “Bizler Torbalı’da yaklaşık 20 bin nüfusa sahip Roman vatandaşlarız. Hayatın her alanında sürekli yok sayılıyoruz. Siyasetçiler bizi kolay oy olarak görüyorlar. Yakın zamanda bir yerel seçim yaşadık. Hiçbir siyasi parti bir tane Roman kardeşimizi meclis üyesi listesine yazmadı. 20 bin Roman vatandaşın yaşadığı Torbalı’da Belediye bünyesinde bir Roman Masası neden kurulmuyor? Bizler Romanlar olarak erzak paketlerine değil, kendi temsilcilerimizin olduğu yerlere oy vereceğiz artık. Bu sebeple bir dernek çatısı altında bir araya geldik. 50 kişilik bir dernek yönetimimiz var. Bu sayıyı daha da artırıp Torbalı’daki tüm Romanları kapsayacağız. Roman vatandaşlar olarak tek yumruk olacağız” dedi.

“UYUŞTURUCU VE HIRSIZLIĞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

ROMAN vatandaşların yaşadığı mahallelerde uyuşturucu ve hırsızlığın kol gezdiğini belirten Ercalp, “10 yıldır uğraşıyoruz Çaybaşı’ya bir tane mobese kamerası koyduramadık. Uyuşturucu ve hırsızlık ile mücadelede gerekli desteği göremiyoruz. Ne pahasına olursa olsun başta Çaybaşı olmak üzere Roman vatandaşların yaşadıkları bölgelerde uyuşturucu ve hırsızlık olaylarını bitireceğiz. Roman vatandaşların uyuşturucu ve hırsızlık olayları ile anılmasından hepimiz büyük rahatsızlık ve üzüntü duyuyoruz. Torbalı’da Romanlar için yeni bir dönem başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.