SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kilosu bazı firmalarda 1000 liranın üstüne çıktı… Bir dilim baklava 32 lira!

Bu haber 27 Şubat 2025 - 1:14 'de eklendi.

Tezgahtaki çeşit çeşit baklavalar arasında en küçük kesimli bir dilimin bedeli bile iki gevrek parasını geride bırakıyor. Cevizli baklavalar 580, fıstıklılar 825 liradan başlarken, sektörün ünlü firmaları 1400 liraya da baklava satıyor.

7’DEN 77’ye herkesin hayatında önemli bir yeri olan baklavada “Çek 1 kilo baklava!” devri çoktan bitti. Ancak bu lezzetin müptelaları, ne kadar pahalı olursa olsun, az miktarda da olsa baklava tüketmeye devam ediyor. Öyle ki bazı yurttaşlar, en küçük gramajdaki bir dilim baklava için 32 lira ödeyip ağzını tatlandırıyor. Merdiven altı üretim 400 liraya da baklava var ancak kaliteli, lezzet seviyesi yüksek baklavaların kilosu 580 liradan başlıyor, 1400 liraya kadar çıkıyor.

ÖZEL GÜNLERDE TEPSİ TEPSİ BAKLAVA SİPARİŞİ ALIRDIK

ESKİDEN özel günlerde tepsi tepsi baklava siparişi aldıklarını, ev ziyaretine gidenlerin “2 kilo baklava” hazırlattığını hatırlatan ünlü bir firmanın ürünlerini satan esnaf Orhan Başeren, “Müşterilerimiz artık, gidecekleri yerde kaç kişi varsa, ona göre alıyor. Kalabalık bir yere gidiyorsa, birer tane, az sayıda insan varsa ikişer dilim baklava düşecek şekilde kutuyu hazırlatıyor” dedi. Eskisi gibi bol bol baklava satın olmasa da müşterilerinin azalmadığına vurgu yapan Başeren, şunları söyledi:

BİR KİLO ANTEP FISTIĞI 1400 LİRA OLDU

“CEVİZLİ baklavaların fiyatı 580 liradan başlıyor. Fıstıklılar 825 lira… Şövbiyet gibi özel baklavalar 920 lira. Havuç dilimi 920 lira. Tatlıdan vazgeçilmiyor. İzmirliler, düzenli olarak baklava tüketiyor ama biraz önce dediğim gibi öyle kilolarca olmasa da damağını tatlandırmaya devam ediyor. Satın alınan miktar azalmış olmasına rağmen müşteri sayısında azalma olmadı. Her şeyin zamlandığı bir dönemde fiyatlarımızın makul seviyede olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir kilo Antep fıstığı 1400 lira oldu. Diğer kalemlerin fiyatları da son bir yıl içinde ikiye, üçe katlandı.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.