SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kıl biber toplanmaya başladı

Bu haber 14 Haziran 2022 - 0:47 'de eklendi.

Torbalı’da yetişen,  tadı ve aroması ile kahvaltı sofralarının ve salataların vazgeçilmezi olan kıl biber toplanmaya başladı.

PAZARLARDA da kıl biberinin rağbet gören bir ürün olduğunu dile getiren üreticiler, “Restoranlar da olsun evimizde sofralarda olsun kıl biber aroması ve tadı ile rağbet görüyor. Mart ayının 20’si itibari ile üreticimiz fidelerini toprakla buluşturdu, ancak hava sıcaklarının yaklaşık 15 gün geç artması ile ürün de geç oldu.

ŞU anda kıl biberin dökümü başladı ve üreticilerimiz ürününü toplamaya başladı. Biberin geç döküme başlaması haliyle çiftçimizin zararına oluyor. Girdi maliyetlerinin çok artmış olması da üreticilerimizi zora sokuyor. Devlet büyüklerimizden de bununla alakalı olarak çalışma bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MALİYETLERİN DÜZENLENMESİNİ BEKLİYORUZ

ÜRETİCİLER, maliyetlerin arttığını dile getirerek şunları söyledi: “Girdi maliyetleri çok arttı. Torbalı’nın kıl biberi pazarda rağbet görüyor, ancak gübre fiyatlarının, mazot fiyatlarının bu kadar yükselmesi nedeniyle ürettiğimiz üründen zarar ediyoruz. Maliyetlerin bize uygun şekilde düzenlenmesini devletimizden ve büyüklerimizden bekliyoruz. Acaba seneye bu işin içinden çıkabilecek miyiz diye düşüyoruz. Bu işin içinden çıkamazsak üretim yapamayız. Bu seneye kadar maliyetlerin bu kadar yükseldiğini de görmemiştik.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.