SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kerevizde fiyat oyunu

Bu haber 11 Kasım 2021 - 18:20 'de eklendi.

Türkiye’nin en önemli kereviz üretim bölgelerinden olan Torbalı’da, üreticiden 3 liraya alınan kereviz halde pazarcılara 6 liradan satılıyor. Ürünün fiyatı pazarda 7, manavda 8, markette 9, sanal marketlerde ise 12-13 liraya çıkarken, vatandaşlar fırsatçılara tepki gösteriyor

TÜRKİYE’DE sebze meyve ve gıda sektörlerinde fırsatçılar astronomik fiyat oluşumlarına neden olmayı sürdürürken, vatandaşlar sorunun çözüme kavuşturularak ürün etiketlerinin aşağıya çekilmesini istiyor. Torbalı’daki üreticilerden 3 liraya satın alınabilen kerevizin marketlere gelene kadar 12 lira ve üzerine çıkması “pes” dedirtiyor. Kış aylarının vazgeçilmezi sağlık, şifa ve antioksidan deposu kerevizdeki fahiş fiyat oyunu vatandaşların tepkisine neden oluyor.

YÜZDE 50 YÜKSELİŞLE

KEREVİZİN bol miktarda yetiştiği Torbalı’da üreticiden 3 liraya alınan sebzenin, sanal marketlere uzanan yolculuğunda fiyatının 3-4 kat artması dikkat çekiyor. Kereviz halden pazarcılara yüzde 50 zamlı fiyatla 6 liradan fatura ediliyor. Kerevizin pazardaki fiyatı 7 liraya, manavda 8 liraya, markette 9 liraya, sanal marketlerde ise 12-13 liraya çıkıyor. Üreticiler “Bizden çok başkaları kazanıyor” derken, ürünün tarladan tezgahlara ve sanal marketlere gelene kadar fahiş fiyat oyunlarıyla kat kat artması üreticiler kadar tüketicileri de isyan ettiriyor.

FAHİŞ ORANLARDA

YAZ aylarının sonuna doğru ekilerek sonbaharın sonu ile kış aylarının başı arasında hasat edilen kerevizler, dalından koparıldığı gibi sofraları süslüyor. Vatandaşlar, “Tarladan çıkan ürün fahiş oranda artışlarla el değiştirerek sofralarımıza geliyor. Fiyat denetimleriyle kereviz fiyatı da makul seviyelere çekilebilir” görüşünü dile getiriyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.