SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kerem ile İrem engelleri birlikte aşıyorlar

Bu haber 05 Aralık 2021 - 4:50 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulunda Eğitim- Öğretim hayatlarına devam eden Kerem ve İrem ikiz kardeşler hayatlarının her alanında birlikteler.

İREM 4 yaş sınıfına devam ederken, ikiz kardeşi Kerem ise Özel Eğitim sınıfında eğitimini sürdürüyor. 2 yaşındayken otizm teşhisi konulan Kerem’in ailesi, bu durumu kabullenmek konusunda ne kadar güçlük çekseler de çocukları için en doğru kararı verdiler.Kerem’in erken yaşta tanısının konularak eğitimine başlamasının, çocukları için çok önemli bir avantaj sağladığını belirten aile; içinde bulundukları süreçte en büyük rolü ise  4 yaş sınıfına devam eden İrem’in üstlendiğini söylüyor. “Kerem her şeyi kardeşinden öğreniyor ve Kerem’e tolerans tanıdığımız noktalarda İrem’e de aynı şekilde tolerans tanıyoruz.” diye belirten ailesi ayrıca; Kerem’in otizm tanısından dolayı ona gösterdikleri ilgili ve dikkatli tutumu aynı şekilde,  İrem’e de göstererek özel durumundan dolayı kardeşler arası ayrım yapmadıklarını belirtti. Ailesi olarak, iki kardeşin ihtiyaçlarını ayrı ayrı bireysel özelliklerine uygun olacak şekilde, zamanında şefkatle giderdiklerini, farklı arkadaşlar ve hobiler edinmelerine yardımcı olduklarını, her ikisine de eşit sevgi gösterip; ayrı ayrı vakit ayırarak adil bir şekilde değer verdiklerini ve güven sağladıklarını; bu nedenle birbirlerini kıyaslamamaları adına ellerinden geleni yaptıklarını söylediler.

DÜNYAYA BİRLİKTE GÖZLERİNİ AÇAN KEREM VE İREM KARDEŞLER HAYATI BİRLİKTE KOLAYLAŞTIRIYORLAR

HENÜZ 4 yaşında olmalarına rağmen İrem, kardeşi Kerem’e her alanda destek olmaya devam ediyor. Anneleri Berna Hanım çocukları için, ikiz olmalarının artısının büyük olduğunu söyleyerek, Kerem’in eğitim hayatı ve sosyalleşmesi konusunda ikiz kardeşi İrem’den büyük destek gördüklerini belirtti. Kerem’in Otizmi nedeniyle okula verme konusunda tereddüt yaşadıklarını; fakat kardeşi İrem’in okulda da ikizini sahiplendiğini, eskiden eve misafir gelmesini istemeyen, markete dahi gitmek istemeyen Kerem’in, kardeşi ve okulunun desteğiyle bu durumları aştığını söyledi“Bizim çocuklarımızın minik kalpleri aynı anda atmaya başladı. İki farklı kalp, iki farklı bedende aynı anda atmaya devam ediyor. Kerem ve İrem engelleri birlikte aşıyorlar” diyen aile devamında “Engelli olmak hiç bir şey için engel değildir.” dedi.

OKULUMUZDA uygulanan eğitim sayesinde, serbest zaman, oyun etkinlikleri ve beslenme saatlerinde bir araya gelen kardeşler, birbirlerine toplum içindeki kurallara adapte olma konusunda da destek oluyorlar. Kerem kardeşi İrem’i gözlemleyerek nasıl davranması gerektiğini, ikiz kardeşini rol model alarak deneyimliyor.

İNCİ Hikmet Tözün Anaokulu Müdürü Erdem Kaya  ise;  “Özel Eğitim Öğretmeni olmam nedeniyle özel çocuklara biraz daha pozitif ayrımcılık yaptığım gerçeğiyle; özel eğitimin normal eğitim içinde bir bütün olarak değerlendirilmesinin gerekliliğinin altını çiziyorum.Örnek  vererek açıklayacak olursam; el yıkama ile ilgili öz bakım becerilerinde, normal gelişim gösteren öğrencilerimiz sıraya girip el yıkamak için hazırlık yaptıklarında, özel öğrencilerimiz de onları görerek hazırlık yapıyor ve hep beraber ellerini yıkıyorlar.Bu şekilde öğrenme çok daha kolay ve kalıcı oluyor. Beraber etkinlikler yapıp, birlikte oyun kuruyorlar. Ön yargı bu çocukların hiç birinde yok ve kabullenmeleri çok kolay; çünkü biz yetişkinlerdeki gibi bir ön yargıya sahip değiller. Normal gelişim gösteren öğrencilerimizin de bu sayede, daha yardımsever, anlayışlı ve sorumluluk sahibi olduklarını gözlemledik. Hoşgörü, sevgi ve saygı içinde, hep birlikte yaşamı kucaklayabiliriz.’’diyerek bu konudaki düşüncelerini dile getirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.