SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kavurucu sıcaklara karşı DSÖ’den uyarı

Bu haber 21 Temmuz 2023 - 1:03 'de eklendi.

Torbalı’da geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan sıcaklar durmaksızın yükseliyor. Özellikle önümüzdeki günlerden itibaren yükselecek olan hava sıcaklıkları nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü de uyarılarda bulundu

TORBALI’DA geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan sıcaklar durmaksızın yükseliyor. Özellikle önümüzdeki günlerden itibaren yükselecek olan hava sıcaklıkları nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü de uyarılarda bulundu. Torbalı’da da tam 43 dereceyi gösteren sıcaklıklar dışarıda olmak zorunda kalanlara zor anlar yaşatıyor. Sabah saatlerinde bile etkili olan sıcaklar nedeniyle açıklama yapan DSÖ, vatandaşların dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundu.

YAŞLILAR, ÇOCUKLAR, BEBEKLER

 ÖZELLİKLE, yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanlar için çağrıda bulunan DSÖ, yapılan açıklamada “İki hafta önce kaydedilen en yüksek sıcaklığı gördük. Aşırı sıcaklar, sonuçlarıyla en az başa çıkabilecek olan yaşlı insanlar, bebekler, çocuklar, yoksullar ve evsizlere en büyük zararı verirken, sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı da artırıyor. Aşırı sıcaklara maruz kalmanın sağlık üzerinde geniş kapsamlı etkileri oluyor. Bu durum önceden var olan hastalıkların yeniden nüksetmesinin yanı sıra ölüm ve sakatlıkla da sonuçlanabiliyor”  ifadelerine yer verildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.