SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

KATAK Kuşadası’nda açılıyor

Bu haber 05 Nisan 2022 - 21:51 'de eklendi.

KATAK (Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği), Ege Bölgesi Başkanlığına bağlı olarak Kuşadası İlçe Temsilciliğini açıyor.

DOĞAL afet öncesi, sırası ve sonrasında etkin müdahale için gerekli çalışmaları yürüten, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayan ve bu alanda politikalar üreten (Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği) KATAK, imkanlar dahilinde Afet ve Acil durumlarda yardıma ihtiyaç duyan afetzedelere profesyonel ekibi ve kalabalık gönüllü üyeleri ile yardım eli uzatıyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde, insan hayatının değerini, yardımlaşmanın önemini, doğa ve çevre sorumluluğunu aşılıyor.

KATAK sadece arama kurtarma faaliyetleri değil, aynı zamanda insanlar arasında sosyal sorumluluk farkındalığı yaratmak amacıyla kurulan bir dernek. İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan deprem sonrasında arama-kurtarma ve yardım faaliyetleriyle adını duyuran KATAK,  Manavgat yangınlarında 2800 kişilik dev ekibi ile yangın söndürme çalışmalarında büyük özveri gösterdi, son olarak Ağustos 2021’de Kastamonu’da yaşanan sel felaketindeki çalışmalarıyla takdir topladı.

GÖNÜLLÜLÜK esasıyla kurulan KATAK’ın yetkilileri bünyesindeki çalışanlara, doğal afetlere karşı müdahalede 120 saate varan profesyonel eğitimler veriliyor. Üyeler, öfke kontrolü, doğru iletişim, temel afet, hayatta kalma, dağcılık ve su altı kurtarma gibi birçok eğitimden geçiyor. Güncel olarak 36 bin üyeye sahip olan KATAK’ın her geçen gün üye sayısı artıyor. Tüm Türkiye’de hızla büyüyen ve temsilcilikleri açılan KATAK’ın bir yeni şubesi de Kuşadası’nda faaliyet gösterecek.

TÜRKİYE’DE yaşanan doğal afetlerdeki yardım çalışmalarıyla bir yıldır ön planda olan KATAK, Ege Bölgesi Başkanlığı’na bağlı olan Kuşadası İlçe Temsilciliği 15.04.2022 tarihinde Cuma günü saat 13.00’te Camikebir Mh. İnönü Bulvarı No:58 K:2 D:7 09 K Plaza adresinde açılacak. İlçe Başkanlığı’nı Deniz Arslan’ın yapacağı Kuşadası İlçe Temsilciliği’nin Başkan Yardımcılıklarını Atila Deniz ve Hakan Doğru üstlenecek. Düzenlenecek açılışa KATAK Genel Başkanı Kadir Kurtuluş, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çağlar, Ege Bölgesi Genel Başkanı Aliyar Nihan, Genel Sekreter Ali Şahin’de katılım sağlayacak.

KUŞADASI’NDA yeni açılacak temsilciliği hakkında açıklamalar yapan KATAK Genel Başkanı Kadir Kurtuluş; “Yaşanmasını hiçbir zaman istemediğimiz doğal afetlere acil müdahalelerde bulunan KATAK’ın yeni temsilciliğinin açılmasının gururunu yaşıyoruz. Kuşadası İlçe Temsilciliği’nin de desteğiyle başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de yaşanabilecek doğal afetlere anında müdahale edeceğiz. Ayrıca, insani yardım gibi sosyal sorumluluk projelerinde de görev alacağız. Kuşadası temsilciliğinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KATAK Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çağlar, görevlerinin sadece afetlerde acil yardım ve müdahale olmadığını belirterek, insanlar arasında yardımlaşmayı tutarak sosyal sorumluluk projelerinde de görev aldıklarını söyledi.

KUŞADASI’NDA KATAK’ın temsilciliği’nin açılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Ege Bölgesi Genel Başkanı Aliyar Nihan, “Kuşadası halkına afet bilincini aşılamak ve sosyal sorumluluk yaratmak adına temsilciliğimize önem veriyoruz. Türkiye’deki doğal afetlerde acil müdahale konusunda her zaman yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

KATAK Genel Sekreteri Ali Şahinoğlu’da “Kurulduğu günden bu yana hem doğal afetlerde hem sosyal sorumluk projelerinde hem de çeşitli organizasyonlarda faaliyet gösteren KATAK’ın Kuşadası’nda açılacak olan temsilciliğinin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

KATAK BASIN MEDYA GRUBU YAYIN HAYATINA BAŞLADI

KATAK Basın Medya Grubu 01.04.2022 tarihi itibari ile Genel Yayın Koordinatörü Yusuf Arslan, ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Firuze Deniz’in yönetiminde KATAK faaliyetleri ile birlikte çeşitli organizasyonlar, festivaller, kampanyalar, sosyal sorumluluk projeleri ve daha birçok çalışma ile ilgili haberlerin yer alacağı aylık gazete ve dergi basımı yayın hayatına başlamış bulunmakta.

KATAK Gazete ve Dergi’nin Genel Yayın Koordinatörü Yusuf Arslan, “Yayın hayatına başlayan gazetemizde ve dergimizde KATAK’tan en son haberler yer alacak. KATAK faaliyetlerini tüm Türkiye’ye duyuracağız” ifadelerini kullandı.

KATAK Gazete ve Dergi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Firuze Deniz ise, “aylık olarak yayın yapacağımız Gazete ve Dergimizde yaşanması durumunda doğal afet haberleri haricinde, KATAK’ın yaptığı tüm sosyal sorumluluk projeleri, çeşitli organizasyonlar, insani yardımlar ve kampanyalar, ile ilgili haberler yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

AYRICA KATAK Kuşadası Temsilciliğine gönüllü üye olabilir, dernek içi çalışmalarda sizler de gönüllü yer alabilirsiniz. Gönüllü üye olmak için; 0552 021 91 92 – 0539 596 87 13 numaralarını arayabilirsiniz.

KATAK Arama Kurtarma Derneği’ni tüm sosyal medyalardan takip edebilir, kampanyalardan, sosyal sorumluluk projelerinden ve Katak’ın düzenlediği tüm organizasyonlardan haberdar olabilirsiniz.

İnsatgram Kullanıcı Adı: @katakbaskanlik

Facebook Kullancı Adı: KATAK Arama Kurtarma

Twitter: @KatakAKD

Youtube: KATAK

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.